8.12.10

Δήλωση-κεραυνός του ΣΥΣΜΕΔ για Ε.Βενιζέλο - Εκδιώκουν τα στελέχη των ειδικών μονάδων!

Image


08-12-2010 12:31:27
"Στρίμωξε" άγρια τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών ΕΔ (ΣΥΣΜΕΔ), καθώς ζητά επισήμως και εγγράφως μία συγκεκριμένη απάντηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης στο θέμα της μονιμοποίησης 15.000 ΕΠΟΠ κρίνοντας ότι οι δηλώσεις του υπουργού για το θέμα, περισσότερο επιβεβαιώνουν την πρόθεση εκδίωξής τους από τις Ένοπλες Δυνάμεις παρά παραμονής τους....

 Γενικά οι δηλώσεις του υπουργού έχουν δημιουργήσει όχι απλώς αναταραχή, αλλά μείζονα αναστάτωση στον νευραλγικό χώρο των ΕΠΟΠ οι οποίοι σήμερα αποτελούν και τον κορμό των ειδικών δυνάμεων στελεχώνοντας όλες τις κρίσιμες μονάδες: Το κορυφαίο τμήμα επιλέκτων του Στρατού, ΕΤΑ, τις ΜΥΚ του Ναυτικού, την ΜΕΕ της Αεροπορίας, τις Μοίρες αντιαεροπορικών Patriot PAC-3, Tor-M1 κλπ.

Ο ΣΥΣΜΕΔ υπενθυμίζει ότι η σχετική νομοθεσία προβλέπει ότι οι ΕΠΟΠ απολύονται στις εξής περιπτώσεις:

-Όταν λήξει η αρχικώς αναληφθείσα επταετής υποχρέωσή τους και εφόσον δεν υποβάλλουν αίτηση μονιμοποίησης.

-Οι ΕΠΟΠ αναλαμβάνουν υποχρέωση επταετούς παραμονής στις ΕΔ εκτός αν γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν συμπληρωθεί η επταετία. Μετά μπορούν να μονιμοποιηθούν ύστερα από αίτησή τους με το βαθμό που φέρουν εφόσον πετύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ακριβώς είχε σημειώσει εδώ και ημέρες το defencenet.gr, ο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ και η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε σχετικά άρθρα τους: Ειδικά η χθεσινή δήλωση του υπουργού για το θέμα, πέρα από τις ύβρεις σε βάρος των ΜΜΕ που το ανέδειξαν (βασικά των τριών προαναφερθέντων ΜΜΕ) ότι "Όσοι συνεπώς υπηρετούν σήμερα και όσοι θα κριθεί αναγκαίο να προσληφθούν στο μέλλον, ως Επαγγελματίες Οπλίτες, θα εξακολουθήσουν να διέπονται από το ίδιο καθεστώς και άρα με την συμπλήρωση επτά ετών υπηρεσίας θα κρίνονται για μονιμοποίηση. Η κρίση αυτή – όπως συμβαίνει τώρα και με τη διαδικασία πρόσληψης μετά την κατάργηση της περίφημης συνέντευξης - θα είναι διαφανής και αξιοκρατική, με μόνο κριτήριο την επαγγελματική επάρκεια» δεν υφίσταται παρά μόνο στο πλαίσιο της εκδίωξής τους από τις Ε.Δ. .

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr