15.12.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

    
Συνελήφθη στην  περιοχή της Ξηροκρήνης, απογευματινές ώρες της 13-12-2010 ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, αλλοδαπός, ηλικίας 26 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών». 

Ειδικότερα, στην οικία, αλλά και στην κατοχή του 26χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) δέμα κοκαΐνης, βάρους 41,6 γραμ.,
  • ένα (1) μικρόδεμα κάνναβης, βάρους 2,8 γραμ.,
  • μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • δύο (2) κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων ρύθμιζε τις λεπτομέρειες των παράνομων συναλλαγών του.
 _______________________________________

  


Ανάλογη  αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 13-12-2010, στο κέντρο της πόλης, οπότε και συνελήφθη 21χρονος αλλοδαπόςγια εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. 
Στο πλαίσιο  αιφνιδιαστικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • ένα (1) δέμα κοκαΐνης, βάρους 40,7 γραμ.,
  • ένα (1) μικρόδεμα ηρωίνης, βάρους 6,4 γραμ.,
  • ένας (1) δοσομετρητής, με υπολείμματα κοκαΐνης,
  • οκτώ (8) κάρτες SIM
 _______________________________________
  


Έπειτα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες (14-12-2010), στην περιοχή Άνω Πόλης, 32χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση του νόμου “Περί Ναρκωτικών”.
Συγκεκριμένα, στην κατοχή, καθώς και στην οικία του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 
  • ένα δέμα κοκαίνης συνολικού βάρους 76 γραμμαρίων
  • δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και
  • 96.807 ευρώ, προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, σε βάρος του 32χρονου εκκρεμούν τρείς (3) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης έξι (6) ετών και ποινή φυλάκισης τεσσάρων (4) ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, κατά συρροή και κατά συναυτουργία και σε απόπειρες κλοπών.


_________________________________________



Εξιχνιάσεις ληστειών 


View Image
1.- Σχηματίστηκε δικογραφία, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε βάρος 32χρονου "ομογενή", για ληστεία.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα-προανάκριση, ο προαναφερόμενος, απογευματινές ώρες της 2-8-2010, μαζί με δύο ακόμη συνεργούς του, αφαίρεσε, με χρήση σωματικής βίας, από 27χρονο ημεδαπό, μικροποσό, δύο κινητά τηλέφωνα και τα υποδήματά του !

____________________________________



View Image2.- Από την  ίδια Υπηρεσία, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 25χρονου "ομογενή"για ληστείες που διέπραξε, από κοινού, με 21χρονο αλλοδαπό συνεργό του, η δικογραφία του οποίου έχει ήδη αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα.
Ειδικότερα, από κατάλληλη αξιοποίηση βιντεοληπτικού υλικού και αστυνομική έρευνα προέκυψε οτι, οι δύο άντρες, κατά το μήνα Νοέμβριο του 2008,διέπραξαν δύο ληστείες σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, στην περιοχή του Κορδελιού, απ’ όπου, με απειλή μαχαιριών και χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν ικανό χρηματικό ποσό, κινητά τηλέφωνα και χρυσαφικά.

Σε βάρος  του 25χρονου, κατά το παρελθόν, έχουν  σχηματιστεί δικογραφίες για  “Ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία”, “Απόπειρα Ληστείας κατά συναυτουργία” και παράβαση του νόμου “Περί Όπλων”, αξιόποινες πράξεις για τις οποίες εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης από τον κ. Ανακριτή, δυνάμει του οποίου κρατείται.