16.12.10

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ «ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΑΜΟΙΒΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ» ΔΗΜΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ




Αν και γνωρίζω ότι στους χαλεπούς καιρούς που περνάμε η δική μου καταγγελία  ωχριά, ειδικά συγκρινόμενη στο φαγοπότι της κεντρικής διοίκησης.  Πιστεύω όμως ότι εάν  κάθε πολίτης αντιδρούσε σε κάθε ατασθαλία που αντιλαμβανόταν (μεγάλη ή μικρή) δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Ελπίζω να βρείτε λίγο χρόνο να ασχοληθείτε με το  θέμα αυτό.
 Οι πληροφορίες που έχω είναι για όλους σχεδόν τους  Δήμους (Κόζιακα,  Φαλώρειας, Καλλιδένδρου, Οιχαλίας, Φαρκαδόνας, Εστιαιώτιδος, ΒΑσιλικής, Καστανιάς,Γόμφων) αλλά είμαι 100% σίγουρος ότι εάν το ερευνήσετε παραπάνω και σε άλλους μικρόυς Δήμους όπου συγκεκριμένοι υπάλληλοι είναι πολύ «κοντά» με τον Δήμαρχο γίνεται το ίδιο. Γνωρίζω ότι γίνεται και στο Δήμο Τρικκαίων  αλλά για εκεί  έχω  λίγες μόνο πληροφορίες.
Αρχικά όπως γνωρίζουμε όλοι υπερωριακή απασχόληση είναι η απασχόληση πέραν του ωραρίου εργασίας. Το ωράριο εργασίας των Δημοτικών υπαλλήλων είναι 7:30 με 15:00. (Το εναλλακτικό 9:00 με 16:30 δεν εφαρμόστηκε στην πράξη ποτέ, και κανένας υπάλληλος στους δήμους αυτούς δεν το έχει δηλώσει.)
Και αρχίζω, για να μην σας κουράζω άλλο.
  1. Υπερωρίες γενικά.
Υπάρχουν στους παραπάνω δήμους 2-3 υπάλληλοι που παίρνουν πάντα το max των υπερωριών που δικαιούνται. Τυχαίο να υποθέσω;;; Ακόμα σχεδόν όλοι οι υπάλληλοι αυτοί ασχολούνται με τα οικονομικά και με τα έργα του κάθε δήμου. Πάλι τυχαίο;; Αυτοί οι υπάλληλοι παίρνουν πάντα αυτές τις υπερωρίες το μήνα ακόμα και αν λείπουν με άδεια ή  αρρωσταίνουν κτλ. Μάλλον ακόμα και τότε κάνουν υπερωρίες. Επίσης πολλές από αυτές είναι βραδινές (από τις 10 το βράδυ έως τις 6 το πρωί!!!) γιατί πληρώνονται διπλά. Εννοείται ότι δεν μιλάω για προσωπικό καθαριότητας.
 Συμπληρώνω ότι αυτοί οι υπάλληλοι ελέγχουν και προσυπογράφουν ότι όλες οι προμήθειες και τα έργα των δήμων ολοκληρώθηκαν σωστά. Ειδικά οι αναθέσεις απευθέιας χωρίς Διαγωνισμό !
  1. Πώς προβλέπονται στον προϋπολογισμό
Κάθε αρχή του χρόνου όπου συντάσσεται (από τις οικονομικές υπηρεσίες) και ψηφίζεται από το εκάστοτε Δημοτικό Συμβούλιο ο προϋπολογισμός , προβλέπονται και οι υπερωρίες των υπαλλήλων. Σε αυτούς τους Δήμους είναι περίπου 30.000 € το χρόνο και όπως είναι φυσικό εξαντλούνται όλες.  (αφού αυτό γίνεται σε Δήμους με 10  υπαλλήλους, φανταστείτε τι γίνεται στους μεγαλύτερους)
  1. Ο μύθος ότι αυτά τα χρήματα είναι για τους μόνιμους υπαλλήλους-απλήρωτοι συμβασιούχοι
 Το κονδύλι αυτό είναι για την μισθοδοσία των υπαλλήλων γενικά ( μόνιμων και συμβασιούχων) αλλά οι Δήμαρχοι αντί να προσλάβουν 1 ή 2 υπαλλήλους προτιμούν να έχουν «ευχαριστημένους» κάποιους ή να αφήνουν τους συμβασιούχους απλήρωτους για 10-12 μήνες.
  1. Υπερωρίες πρακτικογράφων (Δημοτικού συμβουλίου και Δημαρχιακής Επιτροπής), Ληξιάρχου, υπηρεσίας αλλοδαπών.
Σύμφωνα με το νόμο αυτοί οι υπάλληλοι δικαιούνται ένα μέγιστο αριθμό υπερωριών το μήνα για τις φορές που θα απασχοληθούν  υπερωριακά  Βέβαια αυτό που γίνεται στην πράξη είναι ότι όλοι παίρνουν το μέγιστο που δικαιούνται ακόμα και αν γίνει ένα Δ.Σ το μήνα, ακόμα και εάν δεν βρίσκεις κανέναν  να δηλώσει τον θάνατο  κάποιου παρά μόνο την επομένη εργάσιμη.
Αποτέλεσμα
      Ενώ πριν τις 8:30 και μετά τις 2:30 δεν βρίσκεις κανένα υπάλληλο στα Δημαρχεία κάποιοι υπάλληλοι  αμείβονται επιπλέον  περί τα 600-700 € το μήνα  απλά γιατί μπορούν και γιατί είναι τα χαϊδεμένα παιδιά των Δημάρχων. Αυτοί είναι οι Δήμοι του Καποδίστρια!!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον πολύτιμο χρόνο σας και ελπίζω να βρείτε το χρόνο να ασχοληθείτε  με την παρούσα καταγγελία.

Ένας αγανακτισμένος, άνεργος, πρώην συμβασιούχος πολίτης
E-MAIL ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ 

http://trikalagr.blogspot.com/2010/12/blog-post_9649.html#ixzz18GVdHAN4