5.12.10

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Ναι» και «όχι», κ. Πάγκαλε…

Του συνεργάτη μας , Θανάση Ι. Νικολαΐδη

thanikolaidi@gmail.com


ΕΧΕΙ δίκαιο και…άδικο ο κ. Πάγκαλος. Διαχωρίσαμε τα πράγματα και δεν τον αδικούμε. Άλλο να «βρίζεις» κάποιον πολιτικά και άλλο προσωπικά. Τον (σκυλο)έβρισαν κάφροι ως άτομο κι είναι άδικο. Τον κρίναμε πολιτικά (τον ραπίσαμε, τον απορρίψαμε) κι έχουμε δίκαιο. Έτσι κι αλλιώς, ας κάνει «κράτει» ο ίδιος από αγωγές και αντεκδικήσεις με τους υβριστές του και, βέβαια, να θυμηθεί πως κανένας έλληνας δεν τον «ενήγαγε» για τα κρίματά του κι είναι πολλά. Τα πολιτικά εννοούμε (τα άλλα δεν μας ενδιαφέρουν), που ξεκινούν από «μυστικά δείπνα», αγγίζουν… βραχονησίδες και θυμίζουν Οτσαλάν..............


ΛΕΕΙ συχνά αλήθειες ο σημερινός αντιπρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Τυπικός και με τρόπους κοινωνικά, αλλά κυνικός έως χυδαίος πολιτικά και δεν μπορείς να το(ν) αγνοήσεις. Μιλάει όταν οι άλλοι (πολιτικοί) σιωπούν και αποκαλύπτει αλήθειες που τις αποκρύπτουν. Η συνέχειά του είναι γνωστή και καθόλου εντυπωσιακή. Εκεί, πάνω στο στρωμένο έδαφος για «χτίσιμο», ρίχνει μια κλωτσιά, κατεδαφίζει ό,τι (μισο) έκτισε και πάλι απ’ την αρχή, γι αυτό κι ας τα πάρουμε απ’ την αρχή.

ΑΠΟ χρόνια ο κ. Σημίτης εποφθαλμιούσε το «πόστο» του Ανδρέα Παπανδρέου και δεν το’ λεγε, δεν το’ δειχνε. Τον έπληττε όταν ο «πυρετός» ανέβαινε απ’ την κλονισμένη υγεία του κι όταν ήρθε η στιγμή, του κατάφερε το τελικό χτύπημα. Όταν ο Ανδρέας έπνεε τα λοίσθια και ο Σημίτης συνωμοτούσε. Με την παρέα του, με τους ανθρώπους του, με την μυστικοπάθειά τους. Είχαν «υπαρξιακά» (κομματικά) προβλήματα και δεν προσέφυγαν στα όργανα του Κινήματος, ούτε συνεδρίασαν στο φως του Ήλιου για την επίλυσή τους. Θόδωρος, Βάσω, Αυγερινός οι τρείς «σωματοφύλακες» και ο Σημίτης αρχηγός, ο δείπνος μυστικός κι ο εκσυγχρονισμός είχε τα γεννητούρια του. Ύστερα, έσπευσαν κι άλλοι κι έγιναν… χίλιοι δεκατρείς. Έγιναν ένα με τους «παλιούς», μοιράστηκαν Υπουργεία και άπλωσαν Γιάννοι, Άκηδες και Μαντέλληδες την «ιδεολογία» τους πάνω σε τραπέζια με «σχέδια επί χάρτου», πριν γίνουν αυτά γίνουν παρτίδες με «of shor» και άλλα κόλπα… σοσιαλιστικά.

Ο σημερινός Αντιπρόεδρος δικαιούται να μηνύσει τους ανώνυμους που τον πυροβολούν και τρέχουν να κρυφτούν. Καλά θα κάνει να ξετρυπώσει τους άνανδρους και να τους καρυδώσει. Ωστόσο, η απορία μας παραμένει και τον ρωτάμε: Παραμένετε στο προσκήνιο της πολιτικής, κ. Αντιπρόεδρε. Πώς επιβιώνετε πολιτικά με «αμαρτίες» στην πλάτη, με τόση ελευθεροστομία και γκάφες στο… ενεργητικό σας; Πώς δεν σας πιάνουν τα (πολιτικά) βόλια των αντιπάλων «μέσα» κι «έξω»; Να απαντήσουμε «καθ’ υποφοράν» κάνοντας ρητορικό το ερώτημα; Επειδή ανήκετε στη Λέσχη Μπίλντερμπεργκ!