1.12.10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ




Συνελήφθη, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης,ημεδαπός, ηλικίας 36 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».  
Ειδικότερα, κατόπιν αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 36χρονου, την 29-11-2010, στην περιοχή του Ευόσμου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι «ZASTAVA» με γεμιστήρα κενού φυσιγγίων,
  • Τρία (3) μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους (8,4) γραμ.,
  • Ένα (1) μικρόδεμα ηρωίνης, βάρους 0,5 γραμ.,
  • Το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών και
  • Δύο τραπεζικά βιβλιάρια με συνολικό υπόλοιπο καταθέσεων ύψους 31.150 ευρώ, προερχόμενο από παράνομες συναλλαγές.

Ακολούθησε  έρευνα σε δεύτερη οικία του συλληφθέντα, την οποία χρησιμοποιούσε ως κρύπτη ναρκωτικών ουσιών, όπου επιπροσθέτως εντοπίστηκαν:
  • Τρία δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 1.232 γραμ. και
  • Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.
______________________

Μία 20χρονη  αλλοδαπή, στην κατοχή της βρέθηκε ποσότητα ηρωίνης που σκόπευε  να διοχετεύσει σε στέκια τοξικομανώνσυνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών. 
Συγκεκριμένα, η σύλληψη πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες της 29-11-2010, στην περιοχή της Μενεμένης, όταν στο πλαίσιο σωματικής έρευνας, βρέθηκαν στην κατοχή της νεαρής, 4 δέματα ηρωίνης, συνολικού βάρους 2.042 γραμ. και ένα κινητό τηλέφωνο, μέσω του οποίου ρύθμιζε τις παράνομες συναλλαγές της.


                                               _____________________

Συνελήφθη την 29-11-2010, ύστερα από σχετική καταγγελία και εκτεταμένες αναζητήσεις από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου, 33χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για «Παράνομη κατακράτηση» και «Ληστεία κατά συναυτουργία». 

Αναλυτικότερα, μεσημεριανές ώρες της 28-11-2010, 19χρονος αλλοδαπός μετέβη στο ανωτέρω Αστυνομικό Τμήμα και κατήγγειλε ότι,απογευματινές ώρες της προηγούμενης ημέρας, και ενώ ο ίδιος βρισκόταν στο Ν.Σ.Σ.Θεσσαλονλικης, τον πλησίασε ομοεθνής του, ο οποίος με το πρόσχημα παροχής καταλύματος και εργασίας, τον οδήγησε σε οικία του στην περιοχή της Άνω Πόλης.
 Εκεί, με τη βοήθεια του 33χρονου συλληφθέντα και ενός ακόμη συνεργού του, ακινητοποίησαν τον 19χρονο δένοντάς τον με σιδερένια αλυσίδα και του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 135 ευρώ, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά του έγγραφα. 

 Ο 19χρονος  κατάφερε να  διαφύγει την 13.00 ώρα της 29-11-2010, οπότε και κατήγγειλε  το συμβάν στην προαναφερόμενη Αστυνομική Υπηρεσία, η οποία πέτυχε άμεσα τη σύλληψη του ενός εμπλεκόμενου ατόμου. 
Συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπολοίπων συνεργών



Εκτέλεση  Ευρωπαϊκών Ενταλμάτων σύλληψης 


Συνελήφθη από  δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ, βραδινές ώρες της 30-11-2010, 52χρονος ημεδαπός, βάσει Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης, το οποίο εκδόθηκε από τις εισαγγελικές Αρχές της Γερμανίας και αφορά σε υπόθεση διακεκριμένης απάτης. 
Συνελήφθη έπειτα από εντατικές αναζητήσεις αστυνομικών στης Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και τη συνδρομή αστυνομικών της Α.Δ Χαλκιδικής, μεσημεριανές ώρες της 30-11-2010, 35χρονος αλλοδαπός, ο οποίος διώκεται με Ένταλμα Σύλληψης δικαστικών αρχών του εξωτερικού, γιαπροαγωγή ατόμων σε πορνεία. 



Σύλληψη ανηλίκου για ληστείες 
Ένας 16χρονος ημεδαπός συνελήφθη βραδινές ώρες της 30-11-2010, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιπολιών της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, για ληστείες που διέπραξε νωρίτερα στο κέντρο της πόλης. 
Αναλυτικότερα, ο 16χρονος πλησίασε αρχικά έναν συνομήλικό του και με την απειλή χρήσης μαχαιριού του αφαίρεσε ένα ρολόι και ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ λίγο αργότερα, μετερχόμενος την ίδια απειλή αφαίρεσε από τρεις νεαρούς, μικρό χρηματικό ποσό. 
Στην κατοχή του 16χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, τα οποία  αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.
 


Αυτόφωρη  σύλληψη ληστή 

Συνελήφθη, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 27χρονο άτομο, για ληστεία. 
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 29-11-2010, στο Νέο  Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, ο 27χρονος, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από 19χρονο νεαρό το κινητό του τηλέφωνο και τράπηκε σε φυγή. 
Προτού προλάβει να απομακρυνθεί από το σημείο του  συμβάντος, αστυνομικοί της παραπάνω Υπηρεσίας, επενέβησαν άμεσα επιτυγχάνοντας την ακινητοποίηση και σύλληψη του επίδοξου ληστή. 




  σύλληψη για κλοπή  καλωδίων χαλκού 

Στο πλαίσιο  της αυτόφωρης διαδικασίας συνελήφθη  από αστυνομικούς που πραγματοποιούσαν εποχούμενη περιπολία στο κέντρο της πόλης, 29χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή. 
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο τσουβάλια, τα οποία περιείχαν καλώδια χαλκού, συνολικού μήκους 15,40 μ., τα οποία ο 29χρονος αφαίρεσε νωρίτερα από εργοτάξιο του ΜΕΤΡΟ.





Πλαστογραφία

Συνελήφθη από  περιπολούντες αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ35χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίζεται δικογραφία για «Πλαστογραφία».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο προληπτικού αστυνομικού ελέγχου που έλαβε χώρα πρωινές ώρες της 29-11-2010, στην περιοχή της Άνω Πόλης, σε χώρο αποσκευών αυτοκινήτου του 35χρονου, βρέθηκαν δύο παραχαραγμένες κρατικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας  Άνω Πόλης-Αγίου Παύλου. 


Συλλήψεις καταδιωκομένων


Στo πλαίσιο των εντατικών αναζητήσεων που προγραμματίζονται και υλοποιούνται από το Τμήμα Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατά το τελευταίο διήμερο, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 21 συνολικά άτομα, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις. 
Αξίζει  να αναφερθεί η  περίπτωση  67χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη μεσημεριανές ώρες της 29-11-2010, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν (9) δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 20 ετών και 22 μηνών, για έκδοση και αποδοχή εικονικών-πλαστών φορολογικών στοιχείων και συναφείς φορολογικές παραβάσεις. 
Επίσης σε βάρος του εκκρεμεί διάταξη του Προέδρου Εφετών Θεσσαλονίκης, με το οποίο διατηρείται σε ισχύ Ένταλμα σύλληψης κας. Ανακρίτριας, για κατ΄εξακολούθηση απιστία στην Υπηρεσία, με αντικείμενο αξίας άνω των 146.700 ευρώ.