8.12.10

Επίκαιρη ερώτηση ΛΑΟΣ Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2010 3:14 μμ



Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης κατέθεσε εκ νέου την ερώτησή του.
Αθήνα: Την επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό σχετικά με «ανησυχητική κινητικότητα μουσουλμανικών εξτρεμιστικών κύκλων» κατέθεσε εκ νέου στη Βουλή ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ.Καρατζαφέρης. Παράλληλα, η Ντόρα Μπακογιάννη απευθύνει στον πρωθυπουργό επίκαιρη ερώτηση σχετικά με την αντιμετώπιση της εισόδου παράνομων μεταναστών στην χώρα.
Ειδικότερα, ο κ. Καρατζαφέρης επισημαίνει: «Πληθαίνουν οι πληροφορίες που μιλούν για επικίνδυνες διασυνδέσεις ορισμένων μελών της μουσουλμανικής κοινότητας με οργανωμένα εξτρεμιστικά κέντρα του εξωτερικού..............

»Σύμφωνα με ανάλυση του έγκυρου περιοδικού "Επίκαιρα", αξιωματούχοι των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας εκτιμούν ότι οι κύκλοι αυτοί αναμένουν την κατάλληλη στιγμή ώστε να προκαλέσουν γενικευμένη αναταραχή με σκοπό την προώθηση των θέσεων και των αιτημάτων τους ή ακόμα και την αποσταθεροποίηση της χώρας.
»Οι ελληνικές αρχές, μάλιστα, φέρονται να έχουν συγκεκριμένες πληροφορίες που δείχνουν εμπλοκή ακόμη και προσώπου που εργάζεται για λογαριασμό της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ».
Ο κ. Καρατζαφέρης ρωτά τον πρωθυπουργό: «Αληθεύουν οι πληροφορίες αυτές; Σας προβληματίζει η πιθανότητα εκδήλωσης τέτοιων συγκρούσεων, ειδικά από την στιγμή που η κυβέρνησή σας προσανατολίζεται στη δημιουργία Ισλαμικού Τεμένους στο κέντρο της Αθήνας;»
Παράλληλα, το ζήτημα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης θέτει σε επίκαιρη ερώτησή της η Ντόρα Μπακογιάννη προς τον πρωθυπουργό.
Η βουλευτής σημειώνει ότι «η παρουσία δυνάμεων της Frontex το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, αν και αναμφισβήτητα υποβοηθητική δεν είναι αποτρεπτική, αλλά ταυτοχρόνως αύξησε τη μεταναστευτική ροή στο νότιο κομμάτι του Έβρου».
Ερωτά, δε, τον πρωθυπουργό ποια πρόσθετα μέτρα θα λάβει η πολιτεία, για να αποτραπεί η είσοδος των παράνομων μεταναστών, αν υπάρχει σχεδιασμός για την επαρκή φύλαξη της συνοριακής μεθορίου, τι έχει κάνει το υπουργείο Εξωτερικών ως συνέχεια των προσπαθειών της προηγούμενης κυβέρνησης για υπογραφή πρωτοκόλλων επανεισδοχής κι αν εφαρμόζει η Τουρκία τα συμφωνηθέντα με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή: news.in.gr  / philenews