7.12.10

ΟΙ 4 ΥΠΟΠΤΟΙ...ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ


Ολομέλεια Εφετών
Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Παναγής Γιαννάκης αναμένεται να ζητήσει τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης για τον ορισμό ειδικού εφέτη ανακριτή που θα χειριστεί την υπόθεση. Αυτό θα γίνει λόγω του μεγέθους του σκανδάλου που αποκαλύφθηκε το 2008 και του αντίκτυπου που έχει στην κοινωνία. Η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης έχει συγκληθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν, για τις υποθέσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας και της εξαφάνισης του Αλεξ.
Σύμφωνα με το πόρισμα της επιθεωρήτριας, ανάμεσα στους συνολικά 25 «υπόπτους» για την υπεξαίρεση βρίσκονται και οι τέσσερις διατελέσαντες αντιδήμαρχοι ΟικονομικώνΜιχάλης Ζορπίδης, Αναστάσιος Γερογιάννης, Θεόδωρος Αθανάσαρος και Απόστολος Τσουρέκας.
 Για το γενικό γραμματέα του δήμου, Μιχάλη Λεμούσια, στο πόρισμα αναφέρεται ότι «εντάσσεται στην ομάδα της διοίκησης η οποία φέρει ευθύνη για την οικονομική κατάσταση του δήμου, για τα υπεξαιρεθέντα ποσά από τον Παναγιώτη Σαξώνη και από τον μη έλεγχο αυτού ως διαχειριστή των υπέρ τρίτων κρατήσεων». 
Στο πλαίσιο της προανάκρισης με υπόμνημα κατέθεσε ανωμοτί και ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος δήλωσε άγνοια για την υπεξαίρεση, επισημαίνοντας ότι ο ίδιος δεν ασκεί διαχειριστικό έλεγχο.*
enet.gr