2.12.10

Εξιχνίαση απόπειρας ληστείας των ΕΛ.ΤΑ Νάξου Σύλληψη τεσσάρων (4) δραστών


Εξιχνιάστηκε η απόπειρα ληστείας σε βάρος του προϊσταμένου των ΕΛ.ΤΑ Νάξου, που έγινε χτες 01-12-2010 και περί ώρα 08:30 στην Χώρα Νάξου. Αστυνομικοί του Α.Τ Νάξου, κατάφεραν να συλλάβουν τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας , δυο (2) αλλοδαπούς υπηκόους Ιράκ και Σύριας , ηλικίας 22 και 23 ετών , καθώς και δυο (2) ημεδαπούς ηλικίας 50 και 47 ετών αντίστοιχα, για παράβαση του άρθρου 380 Π.Κ «Ληστεία» και του Νόμου 2168/1993 «περί όπλων» για παράνομη οπλοφορία και οπλοκατοχή.....

Ειδικότερα, οι ανωτέρω ημεδαποί συναποφάσισαν και έπεισαν τους δυο αλλοδαπούς να διαπράξουν ληστεία σε βάρος των ΕΛ.ΤΑ Νάξου και για το σκοπό αυτό ταξίδεψαν όλοι μαζί από την Αθήνα, στο νησί της Νάξου. Οι δυο αλλοδαποί αφού έφτασαν έξω από το κατάστημα των ΕΛ.ΤΑ με δίκυκλη μοτοσικλέτα(με παραποιημένα τα στοιχεία της) , ιδιοκτησίας του 50χρονου ημεδαπού , ο μεν 23χρονος επιχείρησε να αποσπάσει τον σάκο, που μετέφερε ο προϊστάμενος των ΕΛ.ΤΑ με το χρηματικό πόσο των 150.000 € , καταφέρνοντας χτυπήματα με γροθιές στο κεφάλι του , χωρίς όμως να το κατορθώσει, λόγω της αντίστασης που προέβαλε ο ίδιος και προστρέξαντες συνάδελφοί του ,ενώ ο 22χρονος ανέμενε επί της μοτοσικλέτας με σκοπό την άμεση διαφυγή τους.
Οι ανωτέρω αλλοδαποί μετά την αποτυχημένη προσπάθεια τους, τράπηκαν σε φυγή καταδιωκόμενοι από υπαλλήλους των ΕΛ.ΤΑ ,κατά την οποία τους έπεσε ένα κινητό τηλέφωνο.
Οι αστυνομικοί του Α.Τ Νάξου, κατά την αυτοψία της πορείας διαφυγής των δραστών, βρήκαν εντός πυλωτής ένα περίστροφο πλήρες φυσιγγίων, το οποίο είχε αποκρύψει ο 23χρονος.
Από την προανάκριση-έρευνα προέκυψε ότι δράστες της ανωτέρω πράξης ήταν οι προαναφερόμενοι, οι οποίοι εντός της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.
Από τις διενεργηθείσες κατ’ οίκον έρευνες σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ανευρέθηκαν και κατεσχέθησαν, ένα πιστόλι με σιγαστήρα που περιείχε οχτώ φυσίγγια, τριανταπέντε φυσίγγια για το ίδιο πιστόλι ,δυο κουκούλες προσώπου ,τρία ζεύγη γάντια χειρός ,μια μπλούζα με κουκούλα, καθώς και ένα μπουφάν με κουκούλα που φορούσε κατά την διάρκεια της απόπειρας της ληστείας ο 23χρονος.