21.12.10

Οδηγός γενικού δ/ντη της ΔΕΗ με μισθό 12.198 ευρώ


Μετά τις αποκαλύψεις των εκπομπών «Ζούγκλα» και «Κίτρινος Τύπος» για τις υπέρογκες αμοιβές συνδικαλιστών της ΔΕΗ, μία ακόμη προκλητική περίπτωση παρουσιάστηκε χθες στην τηλεοπτική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που αφορά τον μισθό ενός οδηγού γενικού διευθυντή της ΔΕΗ.

Μη βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα λόγω της ιδιότητάς του. Ο εν λόγω κύριος, την τετραετία 2005-2009, λάμβανε μηναία αποζημίωση... κατά πολύ μεγαλύτερη απ’ ό,τι παίρνει ένας επιστημονικός σύμβουλος της εταιρείας, με πολύχρονη πείρα.......


Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, ο οδηγός πήρε απόσπαση στην Αθήνα και μετέφερε τον γενικό δ/ντη διανομής της ΔΕΗ, βάζοντας στην τσέπη του 12.198 ευρώ μηνιαίως ή αν προτιμάτε... 146.387 ευρώ ετησίως. Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι η περίπτωση του συγκεκριμένου οδηγού δεν είναι μοναδική, καθώς και οι υπόλοιποι οδηγοί υψηλόβαθμων στελεχών λαμβάνουν τα ίδια ποσά!

Μήπως τελικά η οδήγηση είναι τέχνη και πρέπει ο «σωφέρ» να διαθέτει ιδιαίτερες ικανότητες που αξιολουγούνται με 146.387 ευρώ; Κι όλα αυτά εις βάρος του Έλληνα φορολογούμενου, ο οποίος σφίγγει συνεχώς το ζωνάρι!

(Ρεπορτάζ: Γιώργος Στεργιόπουλος)
zougla.gr