14.12.10

ΣΠΑΡΤΗ: Τρεις Ρουμάνοι μεγαλο..διαρρήκτες πιάστηκαν στη φάκα!

Σύλληψη τριών δραστών και εξιχνίαση είκοσι πέντε (25) περιπτώσεων κλοπών - διαρρήξεων
_______________________________________________
Ύστερα απο αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένες ενέργειες της Αστυνομίας, συνελήφθησαν την 13-12-2010 σε αγροικία στο δ.δ. Βουτιάνων του Δήμου Οινούντος τρείς (3) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μεγάλος αριθμός κλαπέντων αντικειμένων.



Από την προανάκριση που διενέργησε το Α.Τ.Περιφ.Σπάρτης, εξιχνιάστηκαν συνολικά είκοσι πέντε (25) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων που είχαν διαπράξει οι προαναφερόμενοι κατά το χρονικό διάστημα από 20/10/2009 έως 12/12/2010, στην ευρύτερη περιοχή των Δήμων Σπάρτης
και Οινούντος.

Αυτές αφορούν περιπτώσεις κλοπών αντικειμένων μεγάλης αξίας από ιδιοκτησίες (οικίες, αγροτικές αποθήκες κ.α.) , όπως χρυσαφικά , ηλεκτρικά είδη, κυνηγετικό όπλο κ.λ.π., καθώς και κλοπή Ι.Χ.Φ. αυτ)του, τα οποία κατασχέθηκαν και μέρος απο αυτά αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους, ύστερα από σχετική αναγνώρισή τους.

 Επίσης κατείχαν και άλλα αντικείμενα, τα οποία πιθανολογείται ότι είναι ομοίως προϊόντα κλοπών και ως εκ τούτου όσοι εκ των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Δήμων Σπάρτης και Οινούντος τυγχάνουν θύματα κλοπής, να μεταβούν στο Α.Τ.Περιφ.Σπάρτης για πιθανή αναγνώριση και απόδοσή τους.
Η προανάκριση συνεχίζεται για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών που εκτιμάται ότι έχουν διαπράξει οι παραπάνω στην περιοχή.