9.11.10

Η Σημασία μιας Γιορτής -VIDEO

Την Κυριακή 7 Νοεμβρίου,  ημέρα εκλογών. Ημέρα όμορφη, με λιακάδα και καλό καιρό.  Η εκκλησία μας  εόρταζε των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Μιχαήλ και Γαβριήλ. Εόρταζε όμως και η Αεροπορία μας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος τα πολεμικά μας αεροδρόμια ήταν ανοικτά στο κοινό, στη νεολαία, στο αύριο.

Κι εκεί που οι περικοπές έχουν φτάσει παντού, εκεί που το Μνημόνιο τα σκιάζει όλα, εκεί που οι πολιτικοί μας αγωνιούν για το αν θα έχουμε και βουλευτικές εκλογές σύντομα (καρέκλα γαρ), η ΠΑ κλήθηκε να οργανώσει και να εκτελέσει μία επίδειξη ενός Ελληνικού μαχητικου αεροσκάφους. Με 3-4 αφίσες στον ιστοτόπο της κι ενα τηλεοπτικό σποτάκι με ...

ελάχιστη προβολή στα κανάλια, κυρίως μεταμεσονύκτιες ώρες. Χωρίς φανφάρες, με την ανοχή και την ίσως όχι και τόσο θερμή υποστήριξη της ηγεσίας. Το προσωπικό της 115ΠΜ, εργάστηκε, μελέτησε, εκπαιδεύτηκε, αρχικά από Αμερικανούς εκπαιδευτές αέρος και εδάφους, στη συνέχεια πιστοποιήθηκε στην επίδειξη μαχητικού α/φους σε κοινό και πλέον εκπαιδεύεται μόνο του ώστε να είναι διαθέσιμο και σε αυτόν τον ρόλο, εκτός των άλλων πολύ σημαντικών καθηκόντων που επιτελεί καθημερινά.

Το να παράγεις ασφάλεια, δηλαδή να διαφυλάττεις την Εθνική μας κυριαρχία στο Αρχιπέλαγος, σημαίνει ότι παράγεις πολιτική και διπλωματική ισχύ, άρα και τις συνθήκες για κοινωνική ευημερία και οικονομική ανάπτυξη. Ειδικά όταν από Ζουράφα μέχρι Καστελλόριζο το υπέδαφος έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Αυτό κάνει η ΠΑ: παράγει ασφάλεια 24 ώρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρονο, ώστε όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες να μπορούν να ζήσουν ελεύθεροι και να προκόψουν. Χθές η ΠΑ όμως παρήγαγε (μιας και είναι της μόδας ο ορισμός του κ. Αντιπροέδρου) και κάτι άλλο, ξεχασμένο από την εποχή του Κόκκα του Τσαμουσόπουλου του Φραγκοπανάγου και τόσων άλλων άξιων Αεροπόρων μας. Παρήγαγε ηθικό! Στα μάτια των πιτσιρικάδων που έβλεπαν έναν Έλληνα Αεροπόρο να εκτελεί ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα, που τους μπόλιασε με το σπόρο του Αεροπορικού Πνεύματος και της προσφοράς προς την Πατρίδα, που τους έκανε να ξεχάσουν τους "πιλότους" της Φόρμουλα 1 και να θαυμάσουν τους πραγματικούς πιλότους που ρισκάρουν τη ζωή τους "για ένα πουκάμισο αδειανό, για μιαν Ελένη" όπως λέει και ο Σεφέρης. Για την Ελλάδα, για την αξιοπρέπεια και την τιμή αυτού του τόπου και της Ιστορίας του. Για τον Ηλιάκη και τον Σιαλμά, τον Χατζηαντωνίου, τον Αργυρόπουλο τον Γιάνναρη και τόσους άλλους Αεροπόρους που έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε ελεύθεροι.

Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι ο κόσμος αδιαφορεί για τα κοινά, οτι πάμε για νέο ρεκορ αποχής από τις εκλογές, ότι ο καθένας σκέφτεται την προσωπική του οικονομική κι εργασιακή κατάσταση αδιαφορώντας για όλα τ' άλλα, ένα μποτιλιάρισμα από την έξοδο της Εθνικής οδού μέχρι ακριβώς μπροστά από τα θωρακισμένα καταφύγια της 331 Μοίρας, έφερε χιλιάδες κόσμο στην Τανάγρα. Μικρούς και μεγάλους. Εκστασιασμένους από το θέαμα που παρακολούθησαν. Χαρούμενους γιατί βρίσκονταν δίπλα σε "δημόσιους υπάλληλους" οι οποίοι με το χαμόγελο τους φιλοξένησαν άψογα. Πέραν ωραρίου εργασίας, Κυριακή και υπερωριακά, χωρίς να λάβουν το ανάλογο επίδομα. Κάποια πράγματα δε θέλουν οικονομικό κίνητρο για να γίνουν. Αρκούν το μεράκι, οι γνώσεις, και η αίσθηση καθήκοντος.






Πολλοί από τους πιτσιρικάδες που μπήκαν χθές για πρώτη φορά στο κόκπιτ ενός μαχητικού αφού είχαν παρακολουθήσει την εντυπωσιακή επίδειξη του Solo Demo Flight F-16 Block 52+ ΖΕΥΣ, σε λίγα χρόνια θα πετάνε εκεί ψηλά, προστατεύοντας την Ελευθερία μας. Η αγάπη του Λαού μας για την Αεροπορία μας επαληθεύτηκε για μια ακόμη φορά. Ελπίζουμε του χρόνου να διαφημιστεί περισσότερο και να δούμε ακόμα περισσότερη νεολαία στα αεροδρόμιά μας!
 Αυτή θα είναι και η καλύτερη ανταμοιβή και να είστε σίγουροι ότι θα πιάσει τόπο εκεί ψηλά, ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού!

Χρόνια πολλά!



http://www.enkripto.com/