2.11.10

Οι πρώτες φωτογραφίες από την παράδοση του S-120 "Παπανικολής"

Image

Το Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το πρώτο υποβρύχιο κλάσης 214 από την εταιρεία Howaldtswerke-Deutsche Werft GmbH (HDW), μέλος του ομίλου εταιρειών της ThyssenKrupp Marine Systems. Της τελετής παραλαβής προηγήθηκε η αποδοχή του παρόντος σκάφους από το Π.Ν, το οποίο προχώρησε στην παραγγελία δύο ακόμα υποβρυχίων κλάσης 214.....


Το Υ/Β ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ, έχει εκτόπισμα 1700 τόνων, μήκος 65 μέτρα και λειτουργεί με πλήρωμα 27 ατόμων. Διαθέτει σύστημα αναερόβιας πρόωσης με κυψέλες καυσίμων που επιτρέπει σημαντικά μεγαλύτερη υποβρύχια αντοχή. Επιπλέον, το υποβρύχιο χαρακτηρίζεται από σημαντικά μειωμένα ακουστικά, θερμικά και μαγνητικά ίχνη. Χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά, το υποβρύχιο είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανιχνευθεί. Επιπλέον έχει βελτιστοποιηθεί και το βάθος κατάδυσης αυτού του τύπου. Το υποβρύχιο παραγγέλθηκε το Φεβρουάριο του 2000 και μέχρι στιγμής εκτός του ΠΝ υπηρετεί με τα ναυτικά της Πορτογαλίας και της Νότιας Κορέας.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη ανακοινώθηκε σήμερα πως ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Ευάγγελος Βενιζέλος πρόκειται να συναντηθεί αύριο με τον εκτελεστικό πρόεδρο της Abu Dhabi Mar Iskandar Safa.




Image
Image
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr