27.11.10

Επείγουσα συνεδρίαση του Eurogroup για την Ιρλανδία


Έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες για την Ιρλανδία, όπου αναμένεται να επιτευχθεί συμφωνία για τη χορήγηση δανείου ύψους 85 δισ. ευρώ, με τη συμμετοχή και του Δ.Ν.Τ.
Όπως ανέφερε ανώνυμη πηγή στο ειδησεογραφικό πρακτορείο τη συνάντηση ζήτησε η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ. Η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη για το ζήτημα.
Ο υπουργός Επικοινωνιών της Ιρλανδίας τόνισε ότι αναμένει να επιτευχθεί η σύναψη του δανείου, διέψευσε, όμως, δημοσιεύματα του ιρλανδικού Τύπου ότι το επιτόκιο θα ανέλθει στο 6,7%. Ο Ίμαν Ράιαν σημείωσε ότι όλες οι πλευρές επιθυμούν τη σύναψη του δανείου πριν το άνοιγμα των αγορών τη Δευτέρα....

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του Eurogroupe τονίζει -σε συνέντευξή του- πως το Eυρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιτρέπει την αντίδραση στις προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν στην ευρωζώνη. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ εμφανίζεται καθησυχαστικός όσον αφορά την Πορτογαλία και την Ισπανία μετά τα αυστηρά μέτρα δημοσιονομικής σταθεροποίησης που έλαβαν.
enet.gr