5.11.10

CRfI για υπερμαχητικό 6ης γενιάς εξέδωσαν οι ΗΠΑ - Κάτι μεταξύ μαχητικού και Death Star!

Image


Η USAF προχώρησε προχθες σε μία κίνηση που έχει δημιουργήσει πολλές συζητήσεις. Εξέδωσε CRfI για την παροχή πληροφοριών για ένα τακτικό μαχητικό έκτης γενιάς το οποίο όπως γράφει η CRfI θα αντικαταστήσει το F-22 από το 2030! Είναι γεγονός ότι μέχρι το 2015 αναμενόταν αυτή η κίνηση αφού η έλευση του PAK-FA Τ-50 το οποίο ενσωματώνει τεχνολογίες συγκρίσιμες και σε κάποια σημεία όπως το ραντάρ, ανώτερες του F-22, αλλά και η βεβαιότητα ότι η Κίνα μέχρι το 2020 θα έχει σε επιχειρησιακή ετοιμότητα το δικό της stealth μαχητικό 5ης γενιάς θα επέβαλαν στους Αμερικανούς να αναζητήσουν ένα νέο τακτικό μαχητικό, όχι αναγκαστικά επανδρωμένο....

Όπως αναφέρει η CRfI, τπ μαχητικό πρέπει να ξεκινήσει επιχειρησιακές δοκιμές από το 2020 και να βρίσκεται σε επιχειρησιακή λειτουργία από το 2030.

Ως κύρια αποστολή περιγράφεται η αεροπορική υπεροχή, αλλά θα πρέπει να είναι πολλαπλού ρόλου και θα πρέπει φυσικά να αντιμετωπίσει όλες τις νυν και μελλοντικές απέιλές. Δύο χαρακτηριστικά που πρέπει να ενσωματώνει προκαλούν εντύπωση: Η παθητική ανίχνευση (μέχρι τώρα οι Αμερικανοί δεν έδιναν ιδιαίτερο βάρος στην παθητική ανίχνευση) και πάνω απ'όλα στην ικανότητα προσβολής δικτύων στον κυβερνοχώρο, ενώ πρέπει να ενσωματώνει και όπλα ενέργειας (λέηζερ, ήχων κλπ) Δηλαδή μιλάμε για ένα υπερόπλο-χάκερ!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr