20.11.10

Δεν βρέθηκε ακόμα η Γαλλίδα CHAUBAROUX CELINE που εξαφανίστηκε στον Όλυμπο.



Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας σχετικά με την εξαφάνιση της ανωτέρω Γαλλίδας υπηκόου ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

1. Την 20-10-2010 μετά από γραπτό αίτημα του Γαλλικού Γενικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, η Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας εκδήλωσε εκτεταμένες αναζητήσεις για τον εντοπισμό της, βάσει καταρτισθέντος επιχειρησιακού σχεδίου. Οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα με την συνδρομή επίγειων και εναέριων μέσων και κορυφώθηκαν την 13-11-2010, ημέρα κατά την οποία οι καιρικές συνθήκες επέτρεψαν την φωτογράφιση – βιντεοσκόπηση όλων των δυσπρόσιτων περιοχών (χαράδρες – γκρεμοί) του Ολύμπου, στις οποίες δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν οι επίγειες δυνάμεις....


 Το συλλεχθέν φωτογραφικό υλικό εξετάζεται από το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Λάρισας. Στις αναζητήσεις – έρευνες έλαβαν μέρος, ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, αεροσκάφος CESNA της Αερολέσχης Λάρισας, Αστυνομικοί, Πυροσβέστες της Ε.Μ.Α.Κ., Στρατιωτικοί, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Ορειβατικοί Σύλλογοι και η Λέσχη Εφέδρων Καταδρομέων Λάρισας. Σ’ αυτές καθημερινά συμμετείχαν από τριάντα (30) έως εκατό (100) και πλέον άτομα.

2. Ανάλογες ενέργειες ζητήθηκαν και εκδηλώθηκαν και από την πλευρά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας.

3. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας τελούσαν σε διαρκή ενημέρωση για την εξέλιξη – πορεία των ερευνών τόσο το Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης όσο και οι οικείοι της εξαφανισθείσας (πατέρας – αδερφός).

4. Όμως, παρά τις επιχειρηθείσες προσπάθειες τόσο από τις επίγειες όσο και από τις εναέριες δυνάμεις, αυτές μέχρι στιγμής δεν είχαν θετικό αποτέλεσμα. Πλην όμως θα συνεχισθούν ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.

 Με έγγραφό του, το Γενικό Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης, εξέφρασε τις ευχαριστίες τόσο των Γαλλικών Αρχών όσο και της οικογένειας της εξαφανισθείσας προς τις Ελληνικές Αρχές και τους φορείς που έλαβαν μέρος στις έρευνες.