18.11.10

Επιστολή - σχόλιο πολίτη στον Πρωθυπουργό της Ελλάδας.





Χαίρετε αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ.
Καλή συνέχεια στο έργο σας. Είμαι ένας απλός και άσημος πολίτης, οικογενειάρχης, τριάντα ετών του κράτους σας. Σας παρακαλώ να λάβετε υπ’όψιν σας τα κάτωθι σχόλια\ιδέες ή παρακαλώ τον μεσολαβητή-τρια γραμματέα να του τα μεταφέρει έστω και προφορικά ώστε να τα επεξεργαστεί διότι αντιστοιχούν στις ιδέες μεγάλου μέρους του λαού και έτσι δημοκρατικά είπα άτυπα να τους καταγράψω και να στείλω το μήνυμα τους, που βρίσκει και ‘μένα σύμφωνο.

Σας παρακαλούμε να προχωρήσετε. Απορούμε γιατί δεν συνεχίζετε ακάθεκτος το ψαλίδισμα των υπέρογκα δαπανούμενων ποσών στο δημόσιο. Μετά από πάρα πολλές συζητήσεις με ανθρώπους πολλών ειδών, από πολλά κόμματα και για πολλά χρόνια, σχεδόν όλοι μου είπανε ότι θα πρέπει να ψαλιδίσετε όλους τους μισθούς και συντάξεις μαζί με τα επιδόματα και τις επιπρόσθετες αμοιβές όλων των ειδών στα 4000 ευρώ στο ενιαίο σύνολο τους, συμπεριλαμβανομένων όλων ανεξαιρέτως, ακόμη και της αμοιβής σας. Κάνεις να μην παίρνει στην...

Ελλάδα πάνω από 3 άντε 4 χιλιάρικα. Να κόψετε δηλαδή από εκείνους που τα έχουν και κάθονται (και ας έφτασαν με την αξία τους εκεί κάποιοι λίγοι) γιατί ίσοι είναι με εκείνους που δεν έχουν το μυαλό των πρώτων, την οικονομική άνεση να εξελιχθούν (ή την πονηριά) ή το μέσον και χειρονακτούν αρεσκόμενοι στο ταλέντο τους είτε από ανάγκη παραμένοντας στα χαμηλά οικονομικά στρώματα.

Πολλοί θα χάσουν πρόσκαιρα τον ύπνο τους αν το κάνετε το ψαλίδισμα-πλαφόν αλλά τα υπόλοιπα εκατομμύρια πολίτες θα σας εκτιμήσουν και θα ξεχρεωθούμε γρήγορα. Ακόμη μην πουλάτε την Μακεδονία και το Αιγαίο με τα πετρέλαια. Δημιουργήστε εργοστάσια να παραγάγουμε και κάτι εκτός από τα χαρισμένα ήλιο, αρχαία και θάλασσα που έχουμε. Τονώστε την αγροτική παραγωγή και ακόμη καλύτερα την οικολογική. Σταματήστε τις περιττές εισαγωγές, δυναμώστε τις εξαγωγές μας. Μην ιδιωτικοποιείτε νευραλγικά για το κράτος συμφέροντα, αντίθετα ιδιωτικοποιήστε κέντρα και θεσμούς που υπάρχει αμάκα, διαφθορά και τεμπελιά. Καταπολεμήστε την ασυδοσία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ανεβάστε τους μισθούς των ιδιωτικών υπαλλήλων βάζοντας χέρι στους μεγάλους.

Ας μπει και κανένας φυλακή από τους πολιτικούς ας είναι και για λίγες εβδομάδες έστω και για ψυχολογικούς λόγους. Από την άλλη μεριά στηρίξτε ιδιώτες που προσφέρουν. Προσοχή με τον «Καλλικράτη» μην δημιουργήσει ανισότητες, διορθώστε το σχέδιο. Αξιοποιήστε τα ελληνικά ακίνητα και περιουσία. Κρατικά κτίρια ρημάζουν και άλλες υπηρεσίες και φορείς πληρώνουν παχυλά ενοίκια από το κρατικό βαλάντιο για την στέγαση τους. Νέα κτίρια ανεγείρονται και κάποιοι καρπώνονται ιδία οφέλη ενώ πρακτικότατα ξεχασμένα κρατικά κτίρια μπορούν εύκολα να ανακαινιστούν και να καταστούν λειτουργικά. Περιθάλψτε τους οικονομικά ασθενέστερους και στηρίξτε τους.
Ο κύριος Καραμανλής είπε μεν την αλήθεια (έλαβε και εκείνος από μας παρόμοια επιστολή αγάπης όπως και ‘σεις, ο κ. Καρατζαφέρης αλλά και η κ. Κανέλη) αλλά φάνηκε να είναι ανεπαρκής ή επιπροσθέτως και κάποιοι του πήγανε κόντρα όπως για παράδειγμα οι υπερατλαντικοί γείτονες μας.

Εσείς φαίνεται να είστε κάπως ελεγχόμενος αυτών των γειτόνων όπως και η κυρία Μητσοτάκη συγγνώμη που το λέω αλλά μπορεί και εύχομαι να κάνω λάθος. Καλά να είναι όλοι οι άνθρωποι ,όπως και εκείνοι, μπορούμε να είμαστε φίλοι με όλα τα έθνη χωρίς να είμαστε και υποτακτικοί τους. Εκτιμώ βαθιά την προσπάθεια σας για ανακατανομή του πλούτου που κάνατε ως τώρα αν και δεν ήταν δική σας ακριβώς ιδέα αλλά της τρόικας για την αποπληρωμή. Φτιάξτε οικολογικά κέντρα παραγωγής ενέργειας και ανιχνεύστε και αξιοποιήστε τον όποιο πλούτο έχουμε ως κράτος. Εκτιμώ και την προσπάθεια του πατέρα σας –Θεός συγχωρέστον- που έδωσε χρήματα στα χέρια του κοσμάκη και που εναντιώθηκε σε επιβουλείς της ιστορικής αλήθειας και έκανε τότε το εμπάργκο, πήρε γαλλικά αεροσκάφη mirage για να ελέγξει υπερατλαντικούς και ανατολικούς γείτονες και άλλα που γνωρίζετε εσείς καλύτερα.

Σας παρακαλούμε ξεχρεώστε και χτίστε μια δυνατή Ελλάδα, μια κοινωνία με αξίες και ιδανικά. Βέβαια πρέπει όλοι να δουλέψουμε για αυτό με αδελφικότητα. Για παράδειγμα τι θα λέγατε να προσλάβετε για υπουργό παρά τον πρωθυπουργό ας πούμε τον κύριο Καραμανλή, για υπουργό εξωτερικών τον κύριο Καρατζαφέρη και για υπουργό εργασίας την κυρία Κανέλη;
Σας φιλώ Χριστιανικά καλή συνέχεια, Ειρήνη και Αγάπη (προσωπικά δεν είμαι πολιτικοποιημένος αλλά προσπαθώ να είμαι Χριστιανός). Καλή δύναμη.

Το είδαμε σε σχόλιο ανάρτησης του politis gr
http://epirus-ellas.blogspot.com