22.11.10

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: ....Κλεφτοτυράδες !!! - Εντοπισμός δραστών !


Νυκτερινές ώρες της 19/20-09-2010, στην περιοχή Πυργιώτικα-Αργολίδας, άγνωστοι δράστες, αφού έσπασαν τα λουκέτα στην εξώπορτα και στην κύρια είσοδο τυροκομείου, ιδιοκτησίας ημεδαπού, εισήλθαν σε αυτό και αφαίρεσαν τυροκομικά προϊόντα (γραβιέρες, φέτα, μυτζήθρες), συνολικής αξίας, όπως δηλώθηκε από προαναφερόμενο ιδιοκτήτη, διακοσίων χιλιάδων (200.000,00) ευρώ.
Από τη διενεργούμενη προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, προέκυψαν τα ακόλουθα:.......

1.-Δράστες είναι πέντε (5) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, οι οποίοι είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και ενεργώντας από κοινού, μετέβησαν στο ανωτέρω τυροκομείο και αφαίρεσαν τα τυροκομικά προϊόντα, τα οποία φόρτωσαν σε τρία (3) φορτηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων το ένα (1) αφαιρέθηκε την 01/02-02-2009 από την περιοχή ΄Αργους-Αργολίδας.
2.-Τα ανωτέρω κλοπιμαία, οι δράστες μετέφεραν και αποθήκευσαν σε αποθήκες-ψυγεία, ιδιοκτησίας δυο (2) εκ των δραστών ημεδαπών, στην περιοχή Σαλαμίνας-Αττικής.
3.-Από έρευνα που έγινε, την 04-10-2010, από Αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Ναυπλίου και Σαλαμίνας, στην μια (1) αποθήκη, βρέθηκε ποσότητα των κλοπιμαίων, τα οποία έφεραν την φίρμα της εταιρείας (τυροκομείου).
4.-Από έρευνα που έγινε, την 07-10-20010, από Αστυνομικούς των Τμημάτων Ασφαλείας Ναυπλίου και Αρτέμιδος, σε οικία ημεδαπού, στην περιοχή Αρτέμιδος-Αττικής, βρέθηκε ποσότητα από τα κλοπιμαία, τα οποία είχαν παραληφθεί από την μια (1) αποθήκη φύλαξης, προ ημερών.
5.-Την 08-11-2010, κλήθηκε και προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ημεδαπός, κάτοικος ευρύτερης περιοχής Πειραιώς-Αττικής, έμπορος, ο οποίος παρέδωσε ποσότητα από τα κλοπιμαία, τα οποία είχε αγοράσει κατά μήνα Σεπτέμβριο 2010, από την μια (1) αποθήκη φύλαξης.
6.-Την 05-11-2010, προσήχθη στο Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, ένας (1) ημεδαπός εκ των δραστών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν η άδεια κυκλοφορίας, το κλειδί του προαναφερόμενου αφαιρεθέντος από την περιοχή ΄Αργους φορτηγού αυτοκινήτου και ένα μπλοκ με ιδιόχειρες σημειώσεις, που αφορούσαν τις κλαπείσες ποσότητες των τυροκομικών προϊόντων, τα χρήματα που εισέπραξαν από την πώληση αυτών και το μερίδιο που έλαβε κάθε δράστης.
Οι δράστες δεν συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου.
Οι ανευρεθείσες ποσότητες των τυροκομικών προϊόντων, κατασχέθηκαν και παραδόθηκαν στον παθόντα.
Το κλαπέν φορτηγό, δεν βρέθηκε μέχρι σήμερα, παρά τις έρευνες του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου.
Προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου και ερευνάται η τυχόν συμμετοχή των δραστών και σε άλλες εγκληματικές πράξεις.