30.11.10

Θέλουν να ξεπουλήσουν και τον...Ναύσταθμο της Σαλαμίνος!!!- Ερώτηση Ι. Κοραντή:


ΚΟΡΑΝΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Βουλευτής Επικρατείας ΛΑ.Ο.Σ.


ΕΡΩΤΗΣΗ : 6622/24-11-2010
Προς : Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγ. Βενιζέλο
Θέμα : Προετοιμάζεται εκποίηση του Ναυστάθμου Σαλαμίνας
Σε αλλεπάλληλες σοβαρές καταγγελίες, που εν τούτοις παραμένουν αναπάντητες από την Κυβέρνηση, προβαίνει ο Σύνδεσμος Ιδιωτικού Προσωπικού Ναυστάθμου Σαλαμίνας, (Σ.Ι.Π.Ν.Σ.). Όπως υπογραμμίζεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζεται να εκποιήσει τα μοναδικά «φιλέτα», που έχουν απομείνει στον Ναύσταθμο, δηλαδή :.....

·        Τα τμήματα Παροχής Ενέργειας Ηλεκτρισμού με πάνω από 25 υποσταθμούς τάσης 20.000KV και στρεπτά ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη. Το ΔΣ του Σ.Ι.Π.Ν.Σ. τονίζει ότι με μοναδική εντολή του Υπαρχηγού ΓΕΝ επιχειρείται κατάργηση της Σύμβασης Εργασίας, αλλοιώνονται οι εργασιακές σχέσεις και αναιρείται η δυνατότης επισκευής και συντήρησης των υποσταθμών και ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.
·        Οι πλωτές δεξαμενές όπου είναι άδηλο, λόγω της αλλαγής του τρόπου εργασίας, το πώς θα γίνεται ο δεξαμενισμός και ο αποδεξαμενισμός των πολεμικών μας πλοίων.
Το ΔΣ του Σ.Ι.Π.Ν.Σ. συνδέει τις ανωτέρω εξελίξεις με την μεθόδευση κλεισίματος συνεργείων του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, όπως το τμήμα περιελίξεων, το χυτήριο, το μηχανουργείο, το συνεργείο OTOMELARA κλπ.
Το ΔΣ του Σ.Ι.Π.Ν.Σ. καταλήγει ότι εζήτησε αρμοδίως να λάβει γνώση όλων των συμβάσεων ανάληψης εργολαβιών του Πολεμικού Ναυτικού, αλλά συνάντησε τείχος άρνησης.
Η εικόνα που προκύπτει από τα ανωτέρω είναι απογοητευτική και αποδίδει, στην ουσία, την προϊούσα αδυναμία του Ναυστάθμου Σαλαμίνας να ικανοποιήσει τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός :
1.     Αληθεύει ότι με εντολή του Υπαρχηγού ΓΕΝ άλλαξε ο τρόπος εργασίας του ιδιωτικού προσωπικού στην Σαλαμίνα, που εδώ και 35 χρόνια λειτουργούσε άψογα, χωρίς καθυστερήσεις, ατυχήματα, ή απώλειες ζωής; Σε καταφατική περίπτωση, ποιοί ήταν οι λόγοι της εντολής αυτής;
2.     Αληθεύει ότι το ΥΕΘΑ προσανατολίζεται να εκποιήσει τα υγιή τμήματα των πλωτών δεξαμενών και το τμήμα παροχής ενέργειας; Εάν ναι, ποιό θα ήταν το όφελος;
3.     Εκτιμά ότι η εξέλιξη αυτή είναι προς όφελος της Εθνικής μας Άμυνας;

Ο ερωτών
Ιωάννης Κοραντής