26.11.10

Απειλεί με επέμβαση το Ισραήλ από την Βηρυτό ο Ρ.Τ.Ερντογάν!

Image

Eυθεία απειλή κατά του Ισραήλ σε περίπτωση που επιτεθεί στην Λωρίδα της Γάζας ή στον Λίβανο εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: "Η Τουρκία δεν θα σιωπήσει αν το Ισραήλ επιτεθεί και πάλι στο Λίβανο ή στη Λωρίδα της Γάζας", δήλωσε ο Tούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από την Βηρυτό όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
«Θέλει άραγε το Ισραήλ να μπει στο Λίβανο με τα πιο σύγχρονα αεροπλάνα και άρματα μάχης, να σκοτώσει τις γυναίκες και τα παιδιά και να καταστρέψει τα σχολεία και τα ...
νοσοκομεία και μετά να μας ζητήσει να σωπάσουμε;», ρώτησε ο Ερντογάν σε ομιλία που εκφώνησε με την ευκαιρία της ετήσιας συνόδου της Ένωσης των αραβικών τραπεζών.

«Θέλει άραγε να χρησιμοποιήσει τα πιο σύγχρονα όπλα και τις βόμβες με φώσφορο και τις βόμβες διασποράς και να μπει στη Γάζα για να σκοτώσει εκεί τα παιδιά και μετά να μας ζητήσει να σωπάσουμε;», επανέλαβε, παρουσία του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σαάντ Χαρίρι, και τόνισε: «Δεν θα σωπάσουμε και θα υποστηρίξουμε τη δικαιοσύνη με όλα τα μέσα μας».

Στην προσπάθειά της να γίνει "πειστική προστάτιδα" του μουσουλμανικού κόσμου η Τουρκία λίγο πριν τα γεγονότα του Μαϊου με την νηοπομπή της Γάζας, είχε δημιουργήσει υποδομή στην Βόρεια Κύπρο για ταχεία μεταφορά ειδικών δυνάμεων, αλλά και αποθήκες όπλων για τα F-16...

 defencenet.gr
______________________________________________________
Η δημιουργία υποδομής για ταχεία μεταφορά ειδικών δυνάμεων και η αποθήκευση όπλων για τα F-16 σημαίνει ότι η Τουρκία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κατεχόμενα της Κύπρου σαν βάση, για να πλήξει το Ισραήλ.
Αυτό θα πρέπει να το λάβει σοβαρά υπ όψιν τόσο το Ισραήλ όσο και οι ΗΠΑ γιατί σε περίπτωση σύρραξης το Ισραήλ θα βρεθεί στη κυριολεξία κυκλωμένο από τους εχθρούς του.
EFENPRESS