6.11.10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Εξιχνίαση ληστείας σε βάρος υπαλλήλου των ΕΛ.ΤΑ

Σύλληψη τριών ληστών



 

Συνελήφθησαν  έπειτα από άμεσες προανακριτικές ενέργειες και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τρία άτομα, ηλικίας 27 (ομογενής),18 (ομογενής) και 24 (ημεδαπός) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Συμμορίας», «Ληστείας κατά Συναυτουργία», «Ψευδορκίας» και «Άσκοπης κινητοποίησης της Αρχής»......



Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τρεις συλληφθέντες συγκρότησαν κατά τον τελευταίο μήνα εγκληματική ομάδαμε στόχο τη διάπραξη ληστειών και άλλων έκνομων ενεργειών. Υλοποιώντας τον σχεδιασμό τους, οι δύο ομογενείς, πρωινές ώρες της 03-11-2010, στην περιοχή της Καλαμαριάς, αφού προσέγγισαν 42χρονο υπάλληλο (διανομέα) των ΕΛ.ΤΑ, με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν τσάντα, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 3.200 ευρώ. Ο 42χρονος διεκομίσθη σε Νοσοκομείο της πόλης, όπου παρέμεινε για νοσηλεία, εξαιτίας της φύσης των τραυμάτων του.


 
Κοντά στο  σημείο του συμβάντος, από αστυνομικούς που έσπευσαν άμεσα στην περιοχή, εντοπίστηκε δίκυκλο, ιδιοκτησίας του 24χρονου, το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς και είχε εγκαταλειφθεί, για άγνωστο λόγο, κατά τη διαφυγή των δύο δραστών της ληστείας.  
Προκειμένου μάλιστα να αποπροσανατολίσει την αστυνομική έρευνα και να απεκδυθεί της ενοχής του, ο 24χρονος μετέβη στο Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων, όπου κατήγγειλε ψευδώς την κλοπή της μοτοσικλέτας του.  
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 18χρονου, βρέθηκε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος της αφαιρεθείσας λείας από την προαναφερθείσα ληστεία.  
Στην οικία του 27χρονου εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένα αεροβόλο πιστόλι και ένα υποπολυβόλο κρότου-αερίου, τα οποία εξετάζονται. 
Σημειώνεται ότι σε βάρος του 27χρονου ληστή  έχουν σχηματιστεί και κατά το παρελθόν δικογραφίες για «Απλή συνέργεια σε ληστεία και Εκβίαση», παράβαση του Νόμου «περί Όπλων» και έχουν του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι.