29.11.10

Ερώτηση Σάββα Αναστασιάδη, για μια αδικία εναντίον των αστυνομικών υπαλλήλων




Μια σοβαρή αδικία σε βάρος του αστυνομικού προσωπικού εντόπισε ο βουλευτής ΝΔ Β' Θεσσαλονίκης Σάββας Αναστασιάδης και ερωτά τον Υπουργό:
Σύμφωνα με τον Ν. 3528/2007 (Φ.Ε.Κ. Α26) κυρώθηκε ο Κώδικας κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων στον οποίο εμπεριέχονται σημαντικές διατάξεις για τους Δημοσίους Υπαλλήλους που αναφέρονται στις άδειες, χρήση μειωμένου ωραρίου- άδειας ανατροφής τέκνου στον ένα εκ των δύο γονέων, καθώς και...
 διευκολύνσεις υπαλλήλων με αυξημένες υποχρεώσεις (γονείς διαζευγμένοι, έχοντες τέκνο εκτός γάμου, τελούντες σε χηρεία, παρακολούθηση τέκνου που φοιτούν στην Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κ.λπ.)

Δεδομένου ότι:

Το έτος 2007 άλλαξε ο Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων και ψηφίστηκε ο Ν.3528/07, προκειμένου να εναρμονιστεί με το δίκαιο της Ευρωπαϊκής ένωσης, σύμφωνα με την αρχή της ισότητας και του εργατικού δικαίου, όπου στο άρθρο 53 δεν κάνει διάκριση και δίνει το δικαίωμα και στους άνδρες δημοσίους υπαλλήλους να λάβουν την άδεια ανατροφής 9 μηνών, εφόσον η σύζυγός τους εργάζεται σε οποιοδήποτε κλάδο, είτε στο δημόσιο, είτε στον ιδιωτικό, χωρίς καμία διάκριση.

Το στρατιωτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ, από τις 18-02-2010 εξέδωσε την υπ΄αριθμ. Φ. 400/18/976904 εγκύκλιο διαταγή, για την παροχή άδειας ανατροφής τέκνου και στο άρρεν μόνιμο και εθελοντικό στρατιωτικό προσωπικό.

Το Λιμενικό Σώμα με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη(Υπ’ αριθμ.: 1146.1/40/10 από 06-08-2010, παροχή διευκόλυνσης σχετικά με την οικογενειακή κατάσταση), δίνει το δικαίωμα ανατροφής και στο άρρεν προσωπικό.



Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Γιατί έχει εξαιρεθεί το Αστυνομικό προσωπικό σε σχέση με τους άλλους Δημοσίους Υπαλλήλους από τις διατάξεις του Ν.3528/2007, που αναφέρονται στις άδειες ανατροφής τέκνου;

Είναι στις προθέσεις του Υπουργού να προβεί στην επέκταση του Ν.3528/2007, ώστε να καταστεί εναρμόνιση του Π.Δ.27/86 για τις άδειες του Αστυνομικού Προσωπικού, σύμφωνα με τις άδειες όλων των άλλων Δ. Υπαλλήλων, ώστε να έχουν και οι οικογένειες των Αστυνομικών τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους Δ. Υπαλλήλους, Στρατιωτικούς και Λιμενικούς;
taxalia.blogspot.com