24.11.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



Εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν την 22-11-2010, στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, μετά από εκτεταμένες αναζητήσεις,  δύο αλλοδαποί ηλικίας 29 και 30 ετών, για “ληστεία κατά συναυτουργία”, “παράνομη κατακράτηση” και “απλή σωματική βλάβη”.
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, ενεργώντας από κοινού με δύο ακόμη συνεργούς τους, οι οποίοι αναζητούνται, πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας,κατακράτησαν παράνομα 20χρονο ομοεθνή τους, με σκοπό να του αποσπάσουν χρήματα. 
Ο παθών κατάφερε να διαφύγει, πλην όμως τον καταδίωξαν και αφού τον ακινητοποίησαν, του αφαίρεσαν 420 ευρώ, με χρήση σωματικής βίας.
Η υπόθεση  ερευνάται από το Τμήμα Ασφαλείας  Εχεδώρου. 



Συνελήφθη απογευματινές ώρες της 21-11-2010, 53χρονη αλλοδαπήδιότι εργαζόμενη ως οικιακή βοηθός σε διαμέρισμα του κέντρου πόλης,αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ. 
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, η προαναφερόμενη, κατά τις αρχές Νοεμβρίου 2010, αφαίρεσε επιπλέον 200 ευρώ και κοσμήματα μεγάλης χρηματικής αξίας, σύμφωνα με δήλωση της παθούσας. 


Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω, μεσημεριανές ώρες χθες (23-11-2010), από περιπολούντες αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. στην Άνω Πόλη, 32χρονος ομογενήςνα αφαιρεί από σταθμευμένο όχημα διάφορα αντικείμενα. Σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκαν στην κατοχή του δύο κινητά τηλέφωνα και μία πιστωτική κάρτα με διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας.



Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ηθών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 31χρονη αλλοδαπή, για παράβαση του Νόμου περί «Εκδιδομένων επ΄αμοιβή προσώπων». 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων διαδικτυακών περιηγήσεων και έπειτα από συστηματική αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκε Ιστοσελίδα «Γραφείου Συνοδών Κυριών», μέσω της οποίας προσφερόταν σε κάθε χρήστη του Παγκόσμιου Ιστού, η δυνατότητα ερωτικών ραντεβού, έναντι αδράς αμοιβής.  
Ακολούθησε  συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ηθών, κατά την οποία, απογευματινές ώρες της 23-11-2010, σε ξενοδοχείο της πόλης, συνελήφθη η προαναφερόμενη, διότι δε διέθετε την προβλεπόμενη άδεια και δεν υποβαλλόταν στους απαραίτητους κλινικούς και εργαστηριακούς ελέγχους.
  Τα ερωτικά ραντεβού καθόριζε, άγνωστος ο οποίος αναζητείται, μέσω αριθμού κινητού τηλεφώνου, που είχε αναρτήσει στην ανωτέρω Ιστοσελίδα, της οποίας ο διαχειριστής αναζητείται.




Κατά το προηγούμενο 24ωρο, συνελήφθησαν συνολικά 22 άτομα, διότι  σε βάρος τους εκκρεμούσαν αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης  και χρηματικές ποινές, για διάφορες αξιόποινες πράξεις.













Την 23-11-2010 και  ώρα 20:30, εντός διαμερίσματος στην Άνω Πόλη, βρέθηκε νεκρή, από συγγενικό  της πρόσωπο, 74χρονη ομογενής. Σύμφωνα  με εκτιμήσεις κ. Ιατροδικαστή, το θύμα έφερε τραύμα στη θωρακική χώρα από αιχμηρό αντικείμενο, καθώς και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις στο κεφάλι.
Διενεργείται  προανάκριση από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας  Θεσσαλονίκης.