17.11.10

Κανονικά η εκταμίευση της τρίτης δόσης για την Ελλάδα



 Τετάρτη, 17 Νοεμβρίου 2010, 23:14
Η γερμανική κυβέρνηση διαβεβαίωσε ότι θα εκταμιευτεί κανονικά τον Ιανουάριο η επόμενη δόση της Ε.Ε. για την Ελλάδα.

Η εκπρόσωπος για θέματα Ευρωζώνης του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, Ζανέτ Σβαμπέργκερ, υπογράμμισε ότι η αξιολόγηση της εφαρμογής του μνημονίου από την Ελλάδα ελέγχεται συνεχώς και ότι οι επόμενες δόσεις θα εκταμιευθούν κανονικά.

Η δε εκταμίευση της δόσης των κρατών-μελών τον Ιανουάριο «οφείλεται σε τεχνικούς λόγους και ήταν από την αρχή έτσι προγραμματισμένη»....


Αναφορικά με τη στάση της Αυστρίας η κ. Σβαμπέργκερ επιφυλάχθηκε να απαντήσει - αφού, όπως είπε, ενημερωθεί πρώτα πλήρως, αν υπάρχει η δυνατότητα από κράτος-μέλος, που έχει υπογράψει τον μηχανισμό στήριξης να διακόψει μονομερώς τη συμβολή του.

«Για την εκταμίευση κάθε δόσης λαμβάνεται ξεχωριστή απόφαση», σημείωσε η κ. Σβαμπέργκερ. Όπως είπε, «από πρόσφατο έλεγχο προκύπτει ότι το πρόγραμμα σταθερότητας (στην Ελλάδα) έχει υλοποιηθεί μέχρι σήμερα σε τέτοιο βαθμό, ώστε να μπορεί να εκταμιευθεί η επόμενη δόση».

«Το εάν τηρείται το μνημόνιο από κράτος-μέλος υπόκειται στην κοινή κρίση όλων που μετέχουν σε αυτό, δηλαδή το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Κομισιόν και το Eurogroup. Αυτό δεν σημαίνει ότι λαμβάνεται κάποια απόφαση σε υπουργικό επίπεδο, αλλά πρόκειται για απόφαση που θα ληφθεί στα επίπεδα εργασίας, στα οποία έχει ανατεθεί η συνεχής παρακολούθηση του προγράμματος», εξήγησε η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών.
zougla.gr