14.11.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

View Image


Εμποτισμένα τεμάχια χάρτου LSD
Συνελήφθησαν, ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, πρωινές ώρες της 13-11-2010, στο Ν.Σ.Σ Θεσσαλονίκης, δύο νεαροί ημεδαποί, ηλικίας 18 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών».
Ειδικότερα, μετά την αποβίβαση των συλληφθέντων από αμαξοστοιχία που εκτελούσε δρομολόγιο με αφετηρία την Αθήνα, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός αστυνομικός έλεγχος, κατά τον οποίο βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:

(44) εμποτισμένα τεμάχια χάρτου L.S.D
(16) μικροδέματα του ναρκωτικού φαρμάκου Μ.D.M.A, συνολικού βάρους 11.8 γραμ.,
(2) μικροδέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 12,5 γραμ. και
(2) κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.



Καταδίωξη οχήματος

Συνελήφθη έπειτα από καταδίωξη από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας “ΔΙ.ΑΣ”, 32χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων», «Αντίσταση» και παράβαση Κ.Ο.Κ..

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των προληπτικών ελέγχων, μεσημεριανές ώρες της 13-11-2010, στην περιοχή των Διαβατών, αστυνομικοί της προαναφερθείσας Υπηρεσίας πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο ΙΧΕ αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 32χρονος. Ο τελευταίος, προκειμένου να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο και να διαφύγει, ανέπτυξε ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Τελικά, οι δικυκλιστές αστυνομικοί κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το καταδιωκόμενο όχημα και να συλλάβουν τον 32χρονο, ο οποίος διαπιστώθηκε ότι οδηγούσε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, χωρίς να διαθέτει άδεια ικανότητας οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
Ακολούθησε έρευνα στο εσωτερικό του οχήματος, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι και ένα ξύλινο ρόπαλο.


Καταγγελία για ληστεία

Σύμφωνα με καταγγελία, βραδινές ώρες της 13-10-2010, δύο άγνωστοι δράστες, πλησίασαν ΙΧΦ αυτοκίνητο εταιρείας του εξωτερικού, το οποίο ήταν σταθμευμένο στη συμβολή των οδών Κ.Οικονόμου με Κατεχάκη και με την απειλή όπλων εξανάγκασαν τον αλλοδαπό οδηγό και συνοδηγό του οχήματος να αποβιβαστούν. Στη συνέχεια, τους επιβίβασαν σε πορτ-παγκάζ ΙΧΕ αυτοκινήτου και τους μετέφεραν στην περιοχή της Λαχαναγοράς, όπου και τους εγκατέλειψαν.

Οι δράστες αφαίρεσαν το φορτηγό, το οποίο ήταν έμφορτο με ενδύματα.
Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.



Αυτόφωρες συλλήψεις επιτηδείων



Συνελήφθη βραδινές ώρες της 12-11-2010, στο κέντρο της πόλης, από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς, 35χρονος άνδρας, ο οποίος προσποιούμενος τον πλανώδιο μικροπωλητή, πλησίασε θαμώνα καφετέριας και αποπειράθηκε να αφαιρέσει το κινητό του τηλέφωνο.



Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην περιοχή της Σταυρούπολης, πρώτες πρωινές ώρες της 13-11-2010, 34χρονος ημεδαπός, τη στιγμή που επιχειρούσε να διαρρήξει σταθμευμένο αυτοκίνητο. Στη θέα των αστυνομικών, ο επίδοξος διαρρήκτης πέταξε στο έδαφος ένα μεταλλικό κατσαβίδι, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένας φακός.