26.11.10

Προσοχή στις συσκευές «μαϊμού» που «τάζουν» μείωση στην κατανάλωση ρεύματος




«Φύκια για μεταξωτές κορδέλες» είναι οι συσκευές που «τάζουν» μείωση του λογαριασμού της ΔΕΗ, προειδοποιεί το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών και καλεί το υπουργείο Οικονομίας να αποσύρει τις συσκευές και να επιβάλλει αυστηρές κυρώσεις στις εταιρίες που «παραπλανούν τους καταναλωτές».


Το ΚΕΠΚΑ στην ανακοίνωσή του, γνωστοποιεί στους καταναλωτές έγγραφο (Ζ3-5000/26.08.2010) της γενικής γραμματείας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, για τις συσκευές που διαφημίζουν διάφορες εταιρίες ότι εξασφαλίζουν, μέχρι και 40% μείωση του λογαριασμού της ΔΕΗ:



«..είναι σαφές ότι ουδεμία μείωση στο λογαριασμό ρεύματος των οικιακών και μικρών εμπορικών καταναλωτών επιτυγχάνεται από τη τοποθέτηση των συσκευών αυτών, όπως διαφημίζονται από τις εταιρείες πώλησής των.
Οι ανωτέρω ισχυρισμοί κατά την προώθηση των συγκεκριμένων προϊόντων αποτελούν παράβαση των άρθρων περί αθέμιτων εμπορικών πρακτικών του Νόμου 2251/94, όπως τροποποιήθηκε με τον 3857/2007 ΦΕΚ 152/Α/10-7-07».
Για το λόγο αυτό οι καταναλωτές δεν πρέπει να εμπιστεύονται τους ισχυρισμούς των εταιριών που προωθούν αυτά τα προϊόντα, αναφέρει στην ανακοίνωσή του το ΚΕΠΚΑ.
[Πηγή]
http://www.diaxeiristis.com