23.11.10

Κίνα και Ινδία ενισχύουν τις δυνάμεις τους στο Αρουναχάλ Πραντές



23-11-2010 01:37:20
ImageΗ Ινδία στέλνει δύο ορεινές μεραρχίες πεζικού τις οποίες και θα εγκαταστήσει στην διεκδικούμενη από την Κίνα επαρχία Αρουναχάλ Πραντές. Η δύναμή τους θα αποτελείται από 1.260 αξιωματικούς και 35.011 στρατιώτες, ενώ αναμένεται να παραλάβουν σύντομα «εξειδικευμένο στρατιωτικό υλικό», τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού και ελαφρά αυτοκινούμενα πυροβόλα.


Επίσης αποστέλλουν και ένα τάγμα αναγνώρισης το οποίο εκπαιδεύεται από τις αρχές του μήνα στις εγκαταστάσεις του συντάγματος που έχει έδρα στην περιοχή Ασάμ. Η ιδιομορφία της συγκεκριμένης μονάδας είναι ότι τα στελέχη της προέρχονται από την περιοχή, ακολουθώντας το πρότυπο ίδρυσης της μονάδας που εξεδίωξε τους Πακιστανούς εισβολής το 1999 στη σύγκρουση στο Καργκλ.

Υπενθυμίζεται, ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε ανακοινωθεί η μεταφορά ισχυρών αεροπορικών δυνάμεων στην περιοχή, καθώς επίσης και η ανακατασκευή αεροδρομίων...

Από την άλλη πλευρά οι Κινέζοι έχουν μεταφέρει στην περιοχή δύο νέες πυροβολαρχίες με βλήματα εδάφους-εδάφους και ένα σύνταγμα ειδικών δυνάμεων.
 defencenet.gr