6.11.10

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Λες; 
Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. 
Του συνεργάτη μας Θανάση Ι. Νικολαΐδη


  «ΕΚΤΙΣΑΝ» νόμους  με χίλια παραθυράκια.  Σκόπιμα και προβλεπόμενα. Αν βρεθεί αφελής  που πάει να  τους μαντρώσει,  θα φύγει απ’  τη μέση, «κουρασμένος»  και αηδιασμένος.  Κι ύστερα; Ο επιτήδειος  το σκάει απ’  το παράθυρο, στέκεται  σε απόσταση ασφαλείας και λοιδορεί πρόσωπα και θεσμούς.
ΥΠΑΡΧΟΥΝ  καθυστερήσεις και  δεν βλέπουμε μεγαλοαλήτες της δημόσιας ζωής στη φυλακή. Και, βέβαια, με δεδομένους (διάτρητους) νόμους, ούτε η Κυβέρνηση  μπορεί να παρανομήσει, ούτε η Δικαιοσύνη να κλείσει τα «παραθυράκια». Τους βλέπουμε, λοιπόν, κι ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Ασύλληπτους, ατιμώρητους, άνετους και «στην απ’ έξω».....

ΩΣΤΟΣΟ, κάτι όφειλε να κάνει  η Κυβέρνηση και  δεν το’ κανε. Για να σώσει και να σωθεί. Να σώσει την αξιοπρέπεια του έλληνα που δεν έφταιξε και του χρέωσαν αμαρτίες που δεν (δι)έπραξε. Και, βέβαια, δεν είναι ολότελα αθώος ο κάθε πολίτης. Ούτε τα κόμματα που τον καλοπιάνουν. Όλοι ανεχτήκαμε τα λαμόγια και κάποιοι συνέπραξαν. Κι όταν οι διορισμοί πήγαιναν σύννεφο, κανένα κόμμα δεν…αποχώρησε απ’ τη βουλή. Τα στήριξαν με την ανοχή τους, κράτησαν τους παραδοσιακούς τρόπους αναζήτησης ψήφων, λάδωσαν τη μηχανή υπηρετώντας το σύστημα και, εκ των υστέρων (τώρα), διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους.
ΝΑ  ξαναπάμε στην πρόταση. Τι έκανε η Κυβέρνηση μπροστά στα άδεια ταμεία; Πάσκισε να τα γεμίσει. «Βίαια» και κατεπειγόντως. Νομοθέτησε όταν χρειάστηκε και (μας) τα πήρε ακόμα και αναδρομικά. Άρα, όταν και όπου θέλησε, μπόρεσε. Γιατί, λοιπόν, δεν το’ ριξαν στις…υπερωρίες οι νομοθέτες μας και με τη διαδικασία του κατεπείγοντος να νομοθετήσουν για τους άρπαγες, κλέφτες και κλεφταράδες-σαπρόφυτα της δημόσιας ζωής που κυκλοφορούν ελεύθερα; 
Θα μπορούσαν να σχεδιάσουν νόμους, να συζητήσουν συνοπτικά, να τους ψηφίσουν και να τελειώνουμε, μέσα σε ένα βράδυ.
ΔΕΝ το κάνουν και (τους) περιμένουμε.
 Δεν  το θέλουν και μας  γεμίζουν απορίες. 
Στο  μεταξύ, οι «αμαρτωλοί»  οργανώνονται, η δράση  τους ξεχνιέται και  η οργή του κόσμου εκτονώνεται(;). 
Λες  να ‘ναι σκοπούμενο; 
Να καθυστερούν επίτηδες Κυβέρνηση και  πολιτικοί στο σύνολό τους; 
Λες να’ χουν δεμένο τον…γάιδαρο και τους (κάποιους) πολιτικούς οι κλέφτες και να τους «κρατούν»; Λες; ......Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας.