3.11.10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συλλήψεις εμπόρων ναρκωτικών 

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών  της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, την 02-11-2010, στο κέντρο της πόλης, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 25 ετών αμφότεροι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για παράβαση του Νόμου «Περί Ναρκωτικών» 
Ειδικότερα, κατόπιν αιφνιδιαστικού αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 2.972 γραμ. καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους. 
Ακολούθησε  έρευνα στις οικίες τους, όπου εντοπίστηκαν:
  • Δύο (2) δέματα κάνναβης, συνολικού βάρους 1.200 γραμ.,
  • Τέσσερα (4) μικροδέματα κάννναβης, συνολικού βάρους 18,5 γραμ.,
  • Επτά (7) μικροδέματα κοκαΐνης, συνολικού βάρους 25,4 γραμ.,
  • Τρία (3) επιπλέον κινητά τηλέφωνα και
  • Δύο (2) ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας


Αυτόφωρη σύλληψη διαρρήκτη-εξιχνίαση διαρρήξεων σε καταστήματα 
 


Συνελήφθη επ΄αυτοφώρω από δικυκλιστές αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ25χρονος ημεδαπός, ο οποίος μεσημεριανές ώρες της 02-11-2010, διέρρηξε εστιατόριο στην περιοχή της Καλαμαριάς, χωρίς να προλάβει να αφαιρέσει χρηματικό ποσό ή αντικείμενα αξίας. 
Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, ο συλληφθείς δρώντας αποκλειστικά στην Ανατολική Θεσσαλονίκη (Καλαμαριά-Τούμπα-Ανάληψη), από το Σεπτέμβριο του 2010 και μετά, παραβίασε τις κεντρικές εισόδους 5 καταστημάτων (κομμωτήρια, καφετέρια, κ.α), απ΄όπου αφαίρεσε μικροποσά και διάφορα προϊόντα. 
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Θεσσαλονίκης. 




Σύλληψη επίδοξου διαρρήκτη διαμερισμάτων 
Βραδινές ώρες της 01-11-2010, 27χρονος ομογενήςδιέρρηξε αποθήκη οικοδομής στην περιοχή της Τούμπας, πλην όμως έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, με αποτέλεσμα να τραπεί άπραγος σε φυγή, για να εντοπιστεί και να συλληφθεί λίγο αργότερα από περιπολούντες αστυνομικούς ομάδας ΔΙ.ΑΣ. 
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Τούμπας-Τριανδρίας, ο 27χρονος την ίδια ημέρα και στην ίδια περιοχή, αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να διαρρήξει τρία διαμερίσματα. 
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κατσαβίδι, κλαδευτήρι, γαλλικό κλειδί και ένας μικρός κόφτης, τα οποία χρησιμοποιούσε ως διαρρηκτικά εργαλεία. 

Αυτόφωρη  σύλληψη
  από αστυνομικό  εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας 
Αστυνομικός ευρισκόμενος εκτός διατεταγμένης  υπηρεσίας, πρωινές ώρες της 02-11-2010, στην περιοχή των Κουφαλίων, συνέλαβε επ΄αυτοφώρω 40χρονο ημεδαπό, ο οποίος προσέγγισε ηλικιωμένη γυναίκα και αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ και διάφορα προσωπικά αντικείμενα.