12.11.10

Πήραν στο κυνηγητό διαρρήκτες στην Καρδίτσα που τραυματίστηκαν πάνω στο πανικό τους




Συνελήφθησαν στο Δ.Δ. Φύλλου του Δήμου Παλαμά Καρδίτσας, 2 Αθίγγανοι ηλικίας 39 και 20 ετών κάτοικοι του οικισμού ΡΟΜ Μαύρικας Καρδίτσας διότι ενεργώντας από κοινού εισήλθαν από ανασφάλιστη είσοδο στην οικία ιδιοκτησίας 43χρονου κατοίκου Φύλλου Καρδίτσας και αφήρεσαν χρηματικό ποσό 1.350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο....

Οι διαρρήκτες, έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη της οικίας, ο οποίος, συνεπικουρούμενους από συγχωριανούς του τους κατεδίωξε, με την δυναμική συνδρομή πολλών πεζών και εποχούμενων κατοίκων της περιοχής.

Ακολούθως οι δράστες επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 20χρονου δράστη με οδηγό τον ίδιο, όπου τους περίμενε και τρίτος συνεργός τους, τράπηκαν σε φυγή, καταδιωκόμενοι από τους πολίτες, και κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν προσέκρουσαν σε τσιμεντένιο κράσπεδο της πλατείας εντός του Δ.Δ Φύλλου, όπου και συνελήφθησαν από προστρέξαντες και αφικνούμενους επιτόπου αστυνομικούς τού Αστυνομικού Τμήματος Παλαμά, του Τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας και του Τμήματος Τροχαίας Καρδίτσας, που είχαν εν τω μεταξύ έγκαιρα ειδοποιηθεί. Οι δύο εκ των δραστών ο 39χρονος και ο 20χρονος τραυματίσθηκαν ελαφρά και μετεφέρθησαν φρουρούμενοι στο νοσοκομείο Καρδίτσας για τις πρώτες βοήθειες. Ο τρίτος δράστης διέφυγε καταδιωκόμενος και αναζητείται.

Εντός του οχήματος βρέθηκαν τα προϊόντα κλοπών και συγκεκριμένα 3 κινητά τηλέφωνα, ένα εξ’ αυτών του παθόντα το οποίο και του αποδόθηκε αμέσως, ενώ σε κρύπτη στο αυτοκίνητο ανευρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα 3 χρυσά γυναικεία δακτυλίδια, ένα χρυσό μονόγραμμα Ε, ένας χρυσός κρίκος, ένα ασημένιο μενταγιόν με μπλε χάντρα και μία επίχρυση καρφίτσα σε σχήμα μέλισσας. Επίσης ανευρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου φακός, 3 κατσαβίδια, ζευγάρι μαύρα γάντια, ξύλινη ράβδος (γκλοπ) μήκους 63 εκ. και πολλά άλλα διαρρηκτά εργαλεία τα οποία κατασχέθηκαν. Επίσης κατασχέθηκε και το χρησιμοποιηθέν στην διάπραξη των κλοπών Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σε βάρος του 39χρονου συλληφθέντος εκκρεμούσαν 2 καταδικαστικές αποφάσεις του Τριμελούς Εφετείου Λάρισας και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, για κλοπές, απόπειρα κλοπής και φθορά ξένης ιδιοκτησίας, με συνολική ποινή φυλάκισης 9 μηνών και 10 ημερών , ενώ ο 20χρονος οδηγούσε το όχημα στερούμενος αδείας οδηγήσεως και ασφαλιστηρίου συμβολαίου.

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Καρδίτσας, καλούνται πολίτες σε βάρος των οποίων διαπράχθηκαν κλοπές των προαναφερομένων αντικειμένων (κοσμημάτων, κινητών) να προσέλθουν στο Α.Τ. Παλαμά, για αναγνώριση και απόδοση των ειδών που τους ανήκουν, προσκομίζοντας κάθε νόμιμο και πρόσφορο αποδεικτικό στοιχείο.

otwnagrafwn.blogspot.com