26.11.10

Εξοργισμένοι οι Βούλγαροι με τις προβοκάτσιες των Σκοπιανών


Σάλος έχει ξεσπάσει στη Βουλγαρία εναντίον των Σκοπιανών, λόγω των βανδαλισμών που σημειώθηκαν σε τάφους 14 Βουλγάρων αξιωματικών στην πόλη Στρούγκα, στην ΠΓΔΜ...

Οι βανδαλισμοί έγιναν στην εκκλησία-κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου. Οι Βούλγαροι κατηγορούν τους Σκοπιανούς ότι βεβήλωσαν τα λείψανα Βουλγάρων αξιωματικών που σκοτώθηκαν τον Οκτώβρη του 1915 στη μάχη του Κριβολάκ.

Ανάμεσά τους είναι και ο τάφος του θρυλικού βοεβόδα Χρίστο Τσερνοπέεφ. Οι τάφοι αυτοί που σώθηκαν κατά τη διάρκεια του Βασιλείου της Σερβίας, αλλά και κατά τη διάρκεια της Γιουγκοσλαβίας του Τίτο, δεν γλίτωσαν από τη μανία των Σκοπιανών, οι οποίοι στην προσπάθεια να ανακαλύψουν... εθνική ταυτότητα, εχθρεύονται και τους Βούλγαρους που τους θεωρούν βουλγαρικό φύλο.

Οι τάφοι σκάφτηκαν και καταστράφηκαν, τα οστά εξαφανίστηκαν, ενώ οι λίθινες τιμητικές πλάκες τοποθετήθηκαν σε μια γωνιά, κοντά στην περίφραξη! Ο χώρος όλος έχει σκαφτεί και η εξήγηση που δίδεται αρμοδίως, είναι ότι τα οστά ανήκαν σε Σέρβους στρατιώτες, στα οποία θα διενεργηθεί ανάλυση DNA.

Η βουλγαρική οργή μάλλον θα πρέπει να θεωρηθεί κατανοητή! Διάφορες φωνές πλέον στη Βουλγαρία καλούν την κυβέρνηση της χώρας να μπλοκάρει κάθε βήμα της ΠΓΔΜ προς την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, ως τον μοναδικό διαθέσιμο μοχλό πίεσης για να σταματήσουν οι προβοκάτσιες. Φαίνεται, ότι στην προσπάθεια αναζήτησης Ιστορίας, οι Σκοπιανοί δεν διστάζουν να καπηλευτούν οτιδήποτε βουλγαρικό, όπως άλλωστε και ελληνικό.

Εντυπωσιακή είναι, εν κατακλείδι, η φράση σχολιαστή Βούλγαρου ημερήσιας εφημερίδας της χώρας, ο οποίος καταλήγει την ανάλυσή του με την ακόλουθη εύστοχη αποστροφή: «Άλλωστε, αυτό το κράτος υπάρχει μόνο για να ενοχλεί τους γείτονές του»!
Έχει άδικο;
defencepoint.gr   infognomonpolitics