1.11.10

ΛΑΡΙΣΑ: Η Αστυνομία "ξετρύπωσε" βιοτεχνία...ναρκωτικών !!!

Συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί, οι οποίοι διατηρούσαν "ξηραντήριο" ναρκωτικών στην περιοχή του Κισσάβου.

Κατασχέθηκαν πάνω από 12 κιλά ακατέργαστης κάνναβης
Από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, συνελήφθησαν για καλλιέργεια – συγκομιδή και κατοχή από κοινού ναρκωτικών: τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) άντρες, ο (α) 37 ετών, κάτοικος Χαϊδαρίου Αττικής, άεργος και ο (β) 39 ετών κάτοικος Δ. Ευρυμενών, καταστηματάρχης καθώς και μία (1) γυναίκα, (γ) 28 ετών κάτοικος Χαϊδαρίου Αττικής, καταστηματάρχης.








Συγκεκριμένα, η ανωτέρω Υπηρεσία, αξιοποιώντας βάσιμες πληροφορίες για καλλιέργεια – συγκομιδή και αποξήρανση μεγάλου αριθμού δενδρυλλίων κάνναβης από άγνωστους δράστες, στην ευρύτερη περιοχή του Στομίου Λάρισας, εντόπισε ύστερα από πολύωρες έρευνες, την 29-10-2010 και βραδινές ώρες, σε δασώδη περιοχή στη θέση «Άγιος Δημήτριος» της προαναφερόμενης περιοχής, σε ισόγειο εγκαταλειμμένης διώροφης οικοδομής με περίφραξη, έκτασης περίπου -2- στρεμμάτων και σε υψόμετρο -250- μέτρων περίπου, ειδικό χώρο ο οποίος χρησιμοποιείτο ως " ξηραντήριο " μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης, θέτοντας την περιοχή, σε άμεση και συνεχή επιτήρηση.
Περί ώρα 10.00 της 31-10-2010, οι ανωτέρω δράστες προσήλθαν έξωθεν της οικοδομής, με ΙΧΕ αυτ-το, με οδηγό τον (α)΄και συνεπιβάτες τους (β)΄ και (γ)΄. Οι πρώτοι δύο (2) αποβιβάσθηκαν του αυτ-του, εισήλθαν στον προαναφερόμενο χώρο του ξηραντηρίου, όπου και συνελήφθησαν από ενεδρεύοντες αστυνομικούς, καθώς και η (γ)΄ δράστιδα, η οποία ανέμενε τους συνεργούς της εντός του αυτοκινήτου.
- Εντός του χώρου αποξήρανσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
(1) κάνναβη σε φούντα και κλώνους βάρους (11.798 γραμμ.), και
(2) ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης σε φούντα βάρους (937 γραμμ.), ήτοι συνολική κατασχεθείσα ποσότητα βάρους12 κιλά και 735 γραμμάρια.

Στην κατοχή των ανωτέρω δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:
- Στον α΄ δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των «65» ΕΥΡΩ και -1- κινητό τηλέφωνο.
- Στον β΄ δράστη βρέθηκε το χρηματικό ποσό των «100» ΕΥΡΩ και -3- κινητά τηλέφωνα.
- Στην γ΄ δράστιδα βρέθηκε το χρηματικό ποσό των«105» ΕΥΡΩ και -1- κινητό τηλέφωνο.