5.11.10

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Σύλληψη διακινητή λαθρομεταναστών

Συνελήφθη πρωινές  ώρες χθες (4-11-2010), έπειτα από εκτεταμένες αναζητήσεις, στην ευρύτερη περιοχή των Μαλγάρων, 19χρονος αλλοδαπός, για διακίνηση λαθρομεταναστών. 
Συγκεκριμένα, περί ώρα 07:15 της ίδιας ημέρας, επί της Ν. Εγνατίας Οδού Θεσσαλονίκης – Βεροίας, εντοπίστηκε όχημα στο οποίο επέβαιναν έξι λαθρομετανάστες. Έπειτα από οργανωμένη έρευνα και πολύωρες αναζητήσεις αστυνομικών του Τμήματος Συντονισμού και Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Αγίου Αθανασίου, εντοπίστηκε κρυμμένος, σε ρέμα αγροτικής περιοχής των Μαλγάρων και συνελήφθη ο 19χρονος διακινητής.
Συνεχίζονται  οι έρευνες για την τυχόν συμμετοχή κι άλλων ατόμων στην υπόθεση.
__________________________________________________

Συλλήψεις δύο ατόμων έπειτα από καταδίωξη


Συνελήφθησαν  πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (5-11-2010), έπειτα από καταδίωξη, σε αγροτική περιοχή του Δήμου Χαλάστρας, δύο άτομα, ένας 29χρονος ημεδαπός κι ένας 24χρονος αλλοδαπός, διότι νωρίτερα, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, πυροβόλησαν εντός καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (μπαρ) στην περιοχή της Σταυρούπολης, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας 30χρονος ημεδαπός θαμώνας. Ο παθών μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης με σταθμό του ΕΚΑΒ.

___________________________________________________

Εξιχνίαση ληστειών


Συνελήφθησαν  απογευματινές ώρες της 2-11-2010, στην περιοχή κέντρου πόλης, δύο άτομα ηλικίας 18 και 25 ετών, διότι νωρίτερα, με την απειλή σύριγγας, αφαίρεσαν από ημεδαπό μικροποσό. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ακόμη ότι, ο 18χρονος από κοινού με άγνωστο συνεργό του, ο οποίος και αναζητείται, την 14-9-2010 και 22-10-2010, διέπραξαν δύο ληστείες σε βάρος τριών ημεδαπών, αφαιρώντας τους μικρά χρηματικά ποσά.

___________________________________________________

 
Συλλήψεις για παραβάσεις του  νόμου “Περί Ναρκωτικών”


1- Συνελήφθη  μεσημβρινές ώρες χθες (4-11-2010), στην  περιοχή κέντρου πόλης, 42χρονος  άντρας, διότι κατείχε συνολικά 14,8 γραμμάρια ηρωίνη, 2,2 γραμμάρια χασίς, 51 δισκία που εμπίπτουν στις διατάξεις του νόμου “Περί Ναρκωτικών”, δύο κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του και 570 ευρώ. 


________________________


2-  Συνελήφθησαν απογευματινές ώρες χθες (4-11-2010), στην περιοχή της Ανάληψης, δύο ημεδαποί ηλικίας 41 ετών αμφότεροι, κατά τη μεταξύ τους συναλλαγή ναρκωτικών ουσιών. Κατασχέθηκαν μικροποσότητες ηρωίνης και χασίς, καθώς επίσης τρία κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές του και 570 ευρώ, προερχόμενα από εμπορία ναρκωτικών ουσιών.