22.11.10

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

«Τη καλλίστη» (Ντόρα)


Του  συνεργάτη μας, Θανάση Ι. Νικολαΐδη

thanikolaidi@gmail.com

«ΕΝ αρχή ην ο Κώστας Μητσοτάκης». Ικανό στέλεχος του «Γέρου», πριν η Αποστασία γίνει συνώνυμή του, φορτωθεί τα «Ιουλιανά» και κατευθύνει απ’ το παρασκήνιο τους «κατεψυγμένους» πρωθυπουργούς του. Κι ύστερα; Χρειάστηκε μεγάλη πολιτική διαδρομή, αλλά όχι και μεγάλη σκέψη για να καταλήξει αρχηγός της δεξιάς. Αφού πέρασε ο τόπος από μεγάλες περιπέτειες, για να χάσει η πολιτική και την τελευταία σταγόνα της ηθικής, χωρίς οι πολιτικοί να εισπράξουν το μερδικό της ευθύνης τους.........


ΑΝ η Ντόρα είναι φυσικό καρπός του κ. Μητσοτάκη, είναι και η συνέχεια. Του ονόματος που εναλλάσσεται με το «Μπακογιάννη» κατά βούληση, της πολιτικής τους διαδρομής και των φιλοδοξιών του(ς) χωρίς όρια. Καλά οργανωμένη η «Οικογένεια», αλλά βρέθηκε μπροστά τους το εμπόδιο Σαμαράς.
 Τους φρέναρε τα όνειρα, αλλά η δεξιά ποτέ δεν πεθαίνει και η τριώροφη «πολυκατοικία» (με τα τρία πατώματα, τη σοφίτα και το…πανωσήκωμα) χωράει πολλούς ενοίκους.
 Προσωρινά και ξανά προς τη δόξα. Με τη «δημοκρατική παράταξη» διχασμένη κι αυτή όσο γουστάρει η ακαμψία του ΚΚΕ και οι συνιστώσες του ΣΥΝ.
Δεν είναι η «ενιαία» και πειθαρχημένη δεξιά του ’50 υπό το (αυστηρό) βλέμμα του αείμνηστου Κ. Καραμανλή. Έχουν φωνή τα σημερινά παιδιά της, έχουν συμφέροντα, τρέφουν προσωπικές φιλοδοξίες τα στελέχη της, τρέφουν και την κρυφή(;) πολιτική τους αντιπάθεια οι (δυο) αρχηγοί της.

ΔΕΝ τα βρήκαν «εντός» και η Ντόρα «εκτός», αρχηγός και κομματάρχης.
Φρέσκο το…Κίνημα, πρωτάκουστη (και καθόλου πρωτότυπη) η «Πολιτική Συμμαχία», πανάρχαιη η ελιά και…ενωτική η ανάμιξη του γαλάζιου με το πορτοκαλί, αλλά η μάχη θα εξελιχτεί σε διαμάχη των «δυο» και το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνά.
Με τους Άκηδες στο απυρόβλητο, με τους Μαντέλληδες ατιμώρητους και με τα μέτρα στις πλάτες μερίδας…μαζοχιστών της πλειοψηφίας. Και, βέβαια, ο έλληνας (που δεν ψηφίζει αλλά καταψηφίζει-άρα και ο νεοδημοκράτης) δεν ανέχτηκε την τριχοτόμηση της παράταξής του. Κράτησε την «ιδεολογία» του προσαρμοσμένη στους καιρούς μας κι έβγαλε το…ΠΑΣΟΚ.

Η κα Μπακογιάννη έχει μέλλον πολιτικό και το πιστεύουμε. Είναι το «αύριο» της παράταξης κι ας μην το θέλουν σήμερα οι πολλοί. Η «Οικογένεια» θα ομονοήσει σβήνοντας την τεχνητή (και πρόσκαιρη) τριπλή της έκφραση, τα κανάλια θα συρρεύσουν και η «πολυκατοικία» θα γίνει «ισόγειο», μπροστά στον κίνδυνο της ισοπέδωσης. Και, βέβαια, το…μήλο θα προσφερθεί «τη καλλίστη». Από εσωτερικές και…εξωτερικές δυνάμεις.
______________________________
Ήδη το μειδίαμα της καλλίστης, εβελτιώθη και δεν διακρίνονται οι ευμεγέθεις επιμελώς κρυπτόμενοι  κυνόδοντες...!


EFENPRESS