13.11.10

ΕΥΒΟΙΑ: Μεγάλη επιτυχία του Αστυνομικού Τμήματος Αιδηψού!


Σύλληψη τριών (3) δραστών Εξιχνίαση Κλοπών


Συνελήφθησαν χθες (11-11-2010) στην περιοχή Άγιος Νικόλαος Λουτρών Αιδηψού από αστυνομικούς του Α.Τ. Αιδηψού τρεις (3) υπήκοοι Ρουμανίας ηλικίας 40, 29 και 25 ετών, αντίστοιχα, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξης διακεκριμένων κλοπών.
Ειδικότερα:
Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Αιδηψού, στα πλαίσια αξιοποίησης σχετικής πληροφορίας και συντονισμένης επιχείρησης, να κινούνται σε επαρχιακό δρόμο της ανωτέρω περιοχής, με δυο (2) αυτ/τα τα οποία είχαν ενοικιάσει από εταιρείες της Αθήνας και στο ένα επέβαιναν οι δυο πρώτοι, ως προπομποί, ενώ στο άλλο, το οποίο ακολουθούσε σε μικρή απόσταση, ο τρίτος ο οποίος μετέφερε τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες, τους οποίους είχαν αφαιρέσει από την ίδια περιοχή, τις προηγούμενες ώρες....


Στη κατοχή των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ασυμπλήρωτα έντυπα φορτωτικής αλλοδαπών εταιρειών, με έδρα το Βουκουρέστι, τα οποία συμπλήρωναν κατά περίπτωση με τα τεχνικά στοιχεία των κλαπέντων κινητήρων, ώστε να τα επιδεικνύουν στις Αρχές σε ενδεχόμενο έλεγχο και να τις παραπλανούν για το νόμιμο της κατοχής και μεταφοράς αυτών.

Από την προανάκριση που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ενεργώντας με τον ίδιο τρόπο, κατά το τελευταίο 6μηνο είχαν διαπράξει δέκα πέντε (15) ακόμη κλοπές εξωλέμβιων κινητήρων στις περιοχές Χαλκίδας και Ερέτριας, τις οποίες μετέφεραν με την προαναφερόμενη μέθοδο, στη Ρουμανία.

Ο 25χρονος δράστης, είναι υπόδικος για διακίνηση λαθρομεταναστών και του έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης ανά μήνα, στο Τ.Α. Λευκάδας.
Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.