22.11.10

Απαιτητικές κελεμπίες





 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ

«ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ανέγερση ισλαμικού Τεμένους…»
Ρήση γραφικού κελεμπιοφόρου έξω απ τα Προπύλαια μετά την μαζική προσευχή στον Αλλάχ.
Στη γειτονιά που μεγάλωσα σε μια ακτίνα περίπου τεσσάρων χιλιομέτρων από το σπίτι μου, υπάρχουν τέσσερεις χριστιανικοί ναοί. Ξέρετε τι κοινό έχουν; Είναι όλοι επί 35 χρόνια εργοτάξια. «Ιερά γιαπιά».
Κανένας γείτονάς μου δεν απαίτησε, καμία γειτόνισσα μου δεν ζήτησε επιτακτικά και με αυθάδεια να τους χτίσει η πολιτεία. Όλοι βρίσκονται σε οικόπεδα που προέρχονται από δωρεές ιδιωτών, όλοι χτίζονται ΠΕΤΡΑ – ΠΕΤΡΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ από το υστέρημα των πιστών....
35 χρόνια θυμάμαι σε όλους να βγαίνει «δίσκος»! Κάποιος θα πει τα τρώνε οι παπάδες. Μπορεί! Δεν το ξέρω δεν το αποκλείω. Δεν λείπουν τα κουμάσια από τον κλήρο. Ο δίσκος όμως βγαίνει γιατί άσχετα από το ήθος των ρασοφόρων οι πιστοί που χρηματοδοτούν την ανέγερση τους έχουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ και τους χτίζουν μόνοι τους.
Αν εγώ ξέρω τόσους ναούς σε ακτίνα ελαχίστων χιλιομέτρων από το σπίτι μου, οι οποίοι επί δεκαετίες παραμένουν κυριολεκτικά εργοτάξια που τα συντηρεί ο απλός λαός μας πέτρα-πέτρα με τον οβολό του φανταστείτε πόσες αντίστοιχες περιπτώσεις μπορεί να απαριθμήσει ο κάθε Έλληνας  για την γειτονιά του, την πόλη του το χωριό του…
Οι περιπτώσεις είναι αμέτρητες. Τα «ιερά γιαπιά» είναι αμέτρητα.
Όπως αμέτρητη είναι και η υποκρισία της πολιτείας-Τσίρκο που την πήραν χαμπάρι οι Ιμάμηδες και απαιτούν.
Με τους εν λόγω γραφικούς κυρίους δεν θα ανοίξω κουβέντες. Καλά κάνουν και απαιτούν. ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ.
Κουβέντα θα θελα να ανοίξω με τους φορείς της πολιτείας-τσίρκο που την πληρώνω μια ζωή και ενώ εμένα δεν μου παρέχει σχεδόν τίποτα δίνει το δικαίωμα στους κελεμπιοφόρους με την μηδενική συνεισφορά να λαμβάνουν να απολαμβάνουν και να απαιτούν.
O Θεός τους είναι ένας: To Χρήμα. Το Ευαγγέλιό τους επίσης ένα: Οι νόμοι των αγορών. Αφού αυτή την «θρησκεία» πιστεύουν, στη γλώσσα αυτής της θρησκείας θα τους μιλήσω.
Λοιπόν ακούστε παράσιτα της πολιτικής που με μετατρέψατε μετανάστη στον ίδιο μου τον τόπο.
Ακούστε φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης που στο όνομα της Σωτηρίας που πρεσβεύει ο Νόμος Των Αγορών  με το ένα χέρι ΑΡΠΑΖΕΤΕ το υστέρημα του συνταξιούχου που σας πληρώνει μια ζωή, και με το άλλο χαϊδεύετε  τους απρόσκλητους εποίκους με τα φέσια και τις κελεμπίες οι οποίοι δεν έχουν προσφέρει τίποτα.
Ακούστε άχρηστοι ανεπάγγελτοι Σωτήρες που στο όνομα των επιταγών του δικού σας Θεού που λέγεται χρήμα και της δικής της θρησκείας που λέγεται αγορές, με  το ένα χέρι ΣΚΟΤΩΝΕΤΕ τα όνειρα των παιδιών της πατρίδας αυτής,  μετατρέποντας τη ζωή τους σε κόλαση, και με το άλλο  κάνετε παράλογες παροχές σε γραφικούς κελεμπιοφόρους μην τυχόν και χάσουν τον παράδεισο με το μέλι του Αλλάχ.

Όσο διαφορετικές και αν είναι οι θρησκείες σε τούτο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της «θρησκείας του χρήματος και των αγορών» στην οποία πιστεύετε, ΟΛΕΣ έχουν ένα ΚΟΙΝΟ χαρακτηριστικό.
Ο κάθε κανόνας που πρεσβεύει ο κάθε Θεός  είναι κανόνας για ΟΛΟΥΣ. Έχει καθολική ισχύ.
Ο κανόνας λοιπόν των αγορών που λέει ότι «ΟΛΑ αγοράζονται και ΟΛΑ πωλούνται», και πως «οι τιμές καθορίζονται από τον κανόνα Προσφοράς Ζήτησης»  ΔΕΝ μπορεί να έχει εξαιρέσεις αλλά καρτ.
Στην θρησκεία των αγορών η ηθική δεν έχει ρόλο.
Αφού το κράτος οπερέτα που διοικείτε έχει διαλέξει το ρόλο του ψυχρού «πωλητή» που το μονοπώλιο των προϊόντων του τον καθιστά ηθικά αδίστακτο, τον ρόλο αυτό πρέπει να τον παίζει με ΟΛΟΥΣ.
Ο ψυχρός «πωλητής» που έχει το μονοπώλιο των συντάξεων για παράδειγμα ο οποίος προκειμένου να δώσει το προϊόν του στον ηλίθιο που τον πληρώνει μια ζωή, απαιτεί πρόσθετη πληρωμή σε αίμα, πρέπει να δείξει την ίδια ψυχρότητα στον άλλο ηλίθιο κελεμπιοφόρο που αναζητά απεγνωσμένα έναν χώρο προσευχής  για να μην χάσει το μέλι του Αλλαχ!
Όπως ζητά από εμένα να καταλάβω ότι η σύνταξη μου κοστίζει και ότι η εκκλησία μου θα μείνει «ιερό γιαπί» αν δεν την χτίσω απ το υστέρημά μου έτσι πρέπει να καταλάβει και ο απρόσκλητος κελεμπιοφόρος πως το μέλι του Αλλάχ κοστίζει.
Και το κόστος αυτό περιλαμβάνει  μια γερή  καταβολή μερικών εκατομμυρίων ευρώ που πρέπει να πληρώσει ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ αν θέλει να αποκτήσει ΕΚΤΑΣΗ, αλλά και την  καταβολή μερικών ακόμα εκατομμύριων αν θέλει να αποκτήσει ΑΔΕΙΑ ανέγερσης. (Χώρια το κόστος ανέγερσης).
Πόσα εκατομμύρια;  Όσα γουστάρει ο ψυχρός Πωλητής! Όσα του λείπουν.
Όσο περισσότερα μπορεί να σου πάρει γραφικέ κελεμπιοφόρε όπως ακριβώς κάνει και σε εμένα όποτε πέσω στην ανάγκη του.
Όπως παίρνει μέχρι και τα σώβρακα των ηλιθίων ιθαγενών αυτού του τόπου για να τους «σώσει» απ την οικονομική καταστροφή έτσι κι εσένα πρέπει να σου πάρει την καρναβαλίστικη κελεμπία αν θέλεις τζαμί για να σώσεις την ψυχή σου.
Είναι ανήθικο; Τα παράπονά σου στον Θεό των Αγορών. Η ηθική τόσο του δικού σου Θεού όσο και του δικού μου ΠΕΡΙΣΣΕΥΟΥΝ. Κάνουν τουμπεκί ψιλοκομένο μπροστά στη μεταφυσική μαγεία του Χρήματος.
Δεν τα έχεις; Ποτέ σου μη σώσεις και χτίσεις. Τόσο απλά. Δεν σου αρέσει? Γύρνα από εκεί που ήρθες.
Μπορείς να τα μαζέψεις με έρανο ή από ευεργέτες όπως τα μάζευαν οι γιαγιάδες μου οι παπούδες μου και οι γονείς μου για να χτίσουν τους ναούς τους; Με γειά σου και χαρά σου! Καλορίζικο το Τζαμί σου.
Όσο για εσένα ξεφτιλισμένε «Πωλητή» φρόντισε να μάθεις σωστά τις «Άγιες Γραφές» του Θεού σου για δύο βασικούς λόγους.
Ο πρώτος έχει να κάνει με τα εγκόσμια και είναι το να μην ξεφτιλίζεσαι.
Το να  δωρίζει το Πολεμικό Ναυτικό έστω και ένα τετραγωνικό μέτρο γης τη στιγμή που το Μετοχικό Ταμείο Στρατού έχει καταρρεύσει και αδυνατεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς εκείνους που το πλήρωναν μια ζωή είναι το απόλυτο ΟΝΕΙΔΟΣ για τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Το να ψάχνει ένας χρεοκοπημένος δήμος να χαρίσει εκτάσεις και ένα χρεοκοπημένο κράτος να χρηματοδοτήσει ανεγέρσεις μιναρέδων,  τη στιγμή που και οι δυο χρωστάνε  και στα περιστέρια της πλατείας Συντάγματος είναι η απόλυτη ξεφτίλα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Κεντρικής Εξουσίας

Ο δεύτερος και κυριότερος είναι μεταφυσικός και έχει να κάνει τον ίδιο το Θεό σου.
Όσο και αν διαφέρει απ’ τους Θεούς που συχνάζουν σε Χριστιανικούς ναούς και Τζαμιά προτιμώντας τα διεθνή Χρηματιστήρια έχει ένα ακόμα κοινό χαρακτηριστικό με αυτούς.

ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕ ΕΚΕΙΝΟΥΣ

Κι εσύ πουλημένε πολιτικάντη  που έχεις απορρίψει κάθε είδους Θεό που μιλά για ηθική οποιασδήποτε μορφής, ακόμα και την τριτοκοσμική ηθική του Ισλάμ αλλά και την έντιμη και απόλυτα σεβαστή  στάση της Αθεϊας, είσαι ανίκανος να υπηρετήσεις πιστά ακόμα και τον Θεό του Χρήματος και των αγορών που σου δείχνει τον εύκολο δρόμο.
Εσένα θα σε τιμωρήσουν Θεοί, πολίτες και δαίμονες, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ…

Katsikas.george@gmail.com
To είδαμε στο: http://kafeneio-gr.blogspot.com 
http://syndesmos71.blogspot.com/2010/11/blog-post_8891.html