24.11.10

Κι άλλο "ντοράκι"...

Image

Ένας άλλος βουλευτής του κλίματος Ντόρας Μπακογιάννη αποχώρησε από τη Ν.Δ. μη περιμένοντας την βέβαιη διαγραφή του: Είναι ο βουλευτής Ηλείας, Γιώργος Κοντογιάννης, ο οποίος ... ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να παραμερίσει τα κομματικά συμφέροντα και να ζητήσει ο ίδιος από τον Γ. Παπανδρέου εθνική συννενόηση, δηλαδή πρακτικά του ζήτησε να ταχθεί και αυτός υπερ του Μνημονίου.


"Καταλαβαίνω", είπε, "την αγωνία της κυβέρνησης να μειώσει τις δαπάνες, αλλά η ηγετική ομάδα του κόμματός μου αντί να ενώσει δίνει τελικά δεκανίκι στην κυβέρνηση." Και συνέχισε: "Η ηγεσία της ΝΔ, αντί να έχει ανοικτά τα αυτιά της έχει έρθει στην λογική του στρατοπέδου. Είμαστε στρατιώτες για την σωτηρία της Ελλάδας αλλά αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσουμε είναι οτι είμαστε στρατιώτες για την σωτηρία της πατρίδας".

"Πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε οτι αυτό που αρνήθηκε να δώσει ο Παπανδρέου στον Καραμανλή την άνοιξη του 2009 οφείλουμε να δώσουμε εμείς στην τωρινή κυβέρνηση. Μπορεί να κορόιδεψε τον ελληνικό λαό αλλά έχουμε χρέος να την βοηθήσουμε."

"Καλώ την ηγεσία του κόμματός μου να καταθέσει εκείνη πρόταση στον πρωθυπουργό για εθνική συνεννόηση".

Εν συνεχεία ο Γ.Κοντογιάννης με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής δήλωσε την ανεξαρτητοποίησή του.

Είναι ο δεύτερος βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που βγαίνει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Είχε προηγηθεί η χθεσινή απόφαση Σαμαρά να θέσει εκτός ΝΔ τον βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη. Υπολογίζονται σε επτάέως εννέα οι βουλευτές, μαζί με την Ντόρα Μπακογιάνη, αυτοί που θα αποτελέσουν την κοινοβουλευτική "μαγιά" του νέου κόμματος: Μπακογιάννη, Μαρκογιαννάκης, Κιλτίδης, Αυγενάκης, Κοντογιάννης, Παπαδημητρίου, Γιαννόπουλος και πιθανόν ένας ή δύο ακόμα.

Ο Αυγενάκης τέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας μετά τις δηλώσεις που έκανε σε ΜΜΕ και με τις οποίες εκτιμούσε οτι το κόμμα της κας Μπακογιάννη θα μπει στην επόμενη βουλή και οτι ως κόμμα έχει μέλλον στο πολιτικό σκηνικό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr