29.11.10

Ανατίναξη από βόμβα αυτοκινήτου, στο Ιράν- Θάνατος πυρηνικού επιστήμονα




από Tzvi Gedalyahu Ben 
Μετάφραση EFENPRESS

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωϊ στην Τεχεράνη από τις οποίες  σκοτώθηκε ένας πυρηνικός επιστήμονας και τραυματίστηκε σοβαρά ένας άλλος.
 Και οι δύο ήσαν καθηγητές πανεπιστημίου και εργαζόντουσαν   στο πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας.
Μαζί με τους καθηγητές ,στο αυτοκίνητο, ήσαν  και οι  γυναίκες τους, οι οποίες επίσης τραυματίστηκαν .
Η επίθεση έγινε  λίγο πριν από οκτώ το πρωί, την ώρα που πήγαιναν  στην εργασία τους.
Τα  Ιρανικά μέσα ενημέρωσης, ανέφεραν  ότι οι δολοφονίες πραγματοποιήθηκαν από τους μοτοσικλετιστές που έριξαν μια βόμβα μέσα ή δίπλα από τα αυτοκίνητα και στη συνέχεια πυροβόλησαν τους επιβάτες...


Εικόνες για την ιρανική τηλεόραση έδειξαν  τα σημάδια από  τους πυροβολισμούς, αλλά δεν έδειξαν ίχνη από εκρήξεις  βομβών.
 Ένα από τα αυτοκίνητα διευκρινίστηκε ότι ήταν  Peugeot, μοντέλο 206.

Το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους  "σιωνιστές", εννοώντας  το Ισραήλ, ότι  βρίσκεται πίσω από τις δολοφονίες.
Τα Ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν επίσης ότι η μέθοδος που χρησιμοποιούν οι μοτοσικλετιστές είναι «γνωστό ισραηλινό σύστημα."
Η κρατική τηλεόραση του Ιράν ανέφερε ότι "Σε μια εγκληματική τρομοκρατική ενέργεια, οι πράκτορες του σιωνιστικού καθεστώτος επιτέθηκαν σε δύο εξέχοντες πανεπιστημιακούς  καθηγητές που ήσαν καθ 'οδόν προς την εργασία τους".
 Ανεφέρθη ότι οι επιστήμονες ήσαν  οι:  Δρ Majid Shahriari, ο οποίος σκοτώθηκε, και  Δρ Fereydoon Abbasi.
Ο Δρ Shahriari ήταν μέλος στο  τμήμα εφαρμοσμένης μηχανικής των πυρηνικών  του Πανεπιστημίου  Shahid Beheshti  και ο Δρ Abbasi εργάζεται στον τομέα  πυρηνικής  έρευνας του  Ιρανικό υπουργείου Άμυνας.

Δολοφονίες είναι σπάνιες στην Τεχεράνη, όπου η μυστική αστυνομία ands της ιρανικής επαναστατικής φρουράς είναι πάντα παρόντες.
Ένας άλλος Ιρανός πυρηνικός επιστήμονας σκοτώθηκε σχεδόν ένα χρόνο πριν,  από μια βόμβα που είχε τοποθετηθεί  σε μια μοτοσικλέτα.
 Προηγούμενη «ατυχήματα», μαζί με τον ιό Stuxnet ,   έχουν αποδοθεί στο Ισραήλ.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης του Wikileaks από την οποία προέκυπτε  ότι το Ισραήλ είχε ζητήσει  τις ΗΠΑ να ανατρέψουν  το καθεστώς του Ιράν και ότι  η Σαουδική Αραβία  είχε ζητήσει  από την Αμερικανική κυβέρνηση να επιτεθεί στο Ιράν για να σταματήσει ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ τη συνέχιση  του προγράμματος  του για την ανάπτυξη και  κατασκευή πυρηνικών όπλων .