30.11.10

ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Σύλληψη αλλοδαπού .Είχε ρημάξει τα καλώδια του ΟΤΕ!



Συνελήφθη χθες (29-11-2010) και ώρα 04:00΄στον Άγιο Νικόλαο από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγίου Νικολάου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Πολωνίας, ετών 46, για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών χαλκού από τις εγκαταστάσεις του Ο.Τ.Ε. Αγίου Νικολάου, ενώ αναζητείται άλλος ένας  ομοεθνής του, ηλικίας 26 ετών.

Ε Ι Δ Ι Κ Ο Τ Ε Ρ Α: ....



Αστυνομικοί των προαναφερόμενων Υπηρεσιών έθεσαν σε πολυήμερη διακριτική επιτήρηση το χώρο των εγκαταστάσεων του τεχνικού τμήματος του Ο.Τ.Ε. Αγίου Νικολάου, από τον οποίο είχαν λάβει χώρα ανά τακτά χρονικά διαστήματα διακεκριμένες κλοπές καλωδίων χαλκού που χρησιμοποιούντο για την κατασκευή υπόγειων δικτύων του Ο.Τ.Ε. και κατόρθωσαν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τον 46χρονο Πολωνό υπήκοο τη στιγμή που μετέφερε πλησίον την περίφραξης, για να τα φορτώσει στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητό του, τμήματα καλωδίων χαλκού βάρους 100 περίπου κιλών, τα οποία είχε αποκόψει νωρίτερα με τον 26χρονο ομοεθνή συνεργό του. 
Ο 26χρονος νεαρός αλλοδαπός, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών, τράπηκε σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση και αναζητείται.
Όπως προέκυψε από τη διενεργηθείσα προανάκριση , κατά το χρονικό διάστημα από 12 έως 29-11-2010, οι ίδιοι δράστες είχαν διαπράξει με τον ίδιο τρόπο τέσσερις (4) κλοπές χαλκού, αφαιρώντας από τις εγκαταστάσεις του Ο.Τ.Ε. Αγίου Νικολάου, καλώδια χαλκού διαφόρων διατομών, μήκους 2.324 συνολικά μέτρων , βάρους 7.300 κιλών και συνολικής αξίας 36.000 €.
Από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου ερευνάται ο τόπος και τα πρόσωπα αγοράς του χαλκού, καθώς και η συμμετοχή των προαναφερόμενων δραστών και σε άλλες περιπτώσεις κλοπών και αξιοποίνων πράξεων που έχουν διαπραχθεί στην περιφέρεια μας.