15.11.10

Κήρυξε τον πόλεμο στους στρατηγούς!





  • Ο Θ. Πάγκαλος αποκαλεί «άσχετους» τους στρατιωτικούς για όσα δήλωσαν στη Real news
  • «Οι στρατιωτικοί έχουν λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για τον ρόλο τους στην ελληνική ιστορία, αν πολέμησαν τους εχθρούς του έθνους όπως η οικογένεια από την οποία κατάγομαι και δεν πρόδωσαν το Σύνταγμα και τους νόμους, όπως στην πρόσφατη επταετία...»
  • Γιος αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας και εγγονός στρατηγού, ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης! πήρε το όνομα του παππού του Θεόδωρου Πάγκαλου, για τον οποίο δεν αρνείται ότι ήταν δικτάτορας αλλά «αριστερός φιλελεύθερος με κοινωνικό προσανατολισμό»

ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ ΚΑΛΑ σβήσουν οι φωτιές που είχε ανάψει ο Θεόδωρος Πάγκαλος με τις δηλώσεις του περί «αντιπαραγωγικών αξιωματικών», φρόντισε να τις ξαναφουντώσει, και μάλιστα για τα καλά..

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ένιωσε... την ανάγκη να απαντήσει μόνο στην παρέμβαση που έκανε με δήλωση του στη Real news ο επίτιμος Α/ ΓΕΝ Νίκος Παππάς, λόγω της φιλίας που τους συνδέει. Τα όσα αναφέρει στην επιστολή-απάντηση προς τον ναύαρχο προκάλεσαν νέα θύελλα αντιδράσεων στις τάξεις των ένστολων.

Ο Θ. Πάγκαλος χαρακτηρίζει όσους έσπευσαν να σχολιάσουν τις δηλώσεις του «άσχετους», «υστερόβουλους» και «αδαείς». Παραμένει αδιευκρίνιστο αν σ' αυτούς περιλαμβάνει και τον συνάδελφο του, υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος με δήλωση του είχε στείλει μήνυμα στήριξης και αναγνώρισης του έργου των στελεχών των Ε.Δ. και υπενθύμιζε στον αντιπρόεδρο ότι ο έλεγχος των Ε.Δ. είναι ευθύνη της ηγεσίας του Πενταγώνου.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει στην επιστολή του προς τον επίτιμο Α/ΓΕΝ Ν. Παππά ότι δεν μίλησε για αντιπαραγωγικούς, αλλά για μη παραγωγικούς που, σύμφωνα με τον Θ. Πάγκαλο, είναι κάτι τελείως διαφορετικό όταν μιλάς με οικονομικούς όρους. Αμέσως μετά, όμως ρίχνει το «καρφί»του στους στρατιωτικούς:

«Είναι χρήσιμοι, ασκούν το επάγγελμα τους με τρόπο αξιοπρεπή και, βέβαια, κατεξοχήν οι στρατιωτικοί έχουν και λόγο να αισθάνονται ιδιαίτερα υπερήφανοι για τον ρόλο τους στην ελληνική ιστορία, αν πολέμησαν τους εχθρούς του έθνους όπως η οικογένεια από την οποία κατάγομαι και δεν πρόδωσαν το Σύνταγμα και τους νόμους όπως στην πρόσφατη επταετία...». Μπουρλότο!

Οικογενειακό παρελθόν

Γιος αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας και εγγονός στρατηγού. Και τι στρατηγού... Ο σημερινός αντιπρόεδρος της κυβέρνησης πήρε το όνομα του παππού του, Θεόδωρου Πάγκαλου, για τον οποίο δεν αρνείται ότι ήταν δικτάτορας, αλλά «αριστερός φιλελεύθερος με κοινωνικό προσανατολισμό».

Το στρατιωτικό οικογενειακό ιστορικό δεν τον έκανε να δει ποτέ με ιδιαίτερη συμπάθεια τους ένστολους. Η ζωή έφερε έτσι τα πράγματα, ώστε ο Θ. Πάγκαλος ο νεότερος να χρειαστεί μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα να διαχειριστεί δύο κρίσεις (Ίμια και Οτσαλάν), που απαιτούσαν συνεργασία με ένστολους.

Και στις δύο, ήρθε σε σύγκρουση μαζί τους και από τότε ο πόλεμος στρατιωτικών και Πάγκαλου καλά κρατεί. Ο νέος κύκλος δηλώσεων εναντίον των στρατιωτικών αντιμετωπίστηκε με οργή, αλλά και με κάποια δόση απαξίας.

4 ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ - Υποναύαρχος ε.α.

«Δεν δέχομαι μαθήματα»

Μαθήματα δημοκρατικότητας και αίσθησης καθήκοντος δεν παίρνω πια. «Αδαής», «υστερόβουλος» και «άσχετος» είναι χαρακτηρισμοί που καλό θα είναι τους κρατήσει ο κ. Πάγκαλος για άλλες περιπτώσεις που μπορεί να του χρειαστούν. Είναι αρκετά έξυπνος για να λάβει υπ' όψιν του και τις βαθύτερες έννοιες των όσων ειπώθηκαν και το λάθος του. Μόνο η οίηση μπορεί να τον εμποδίσει γι' αυτό.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΥΡΟΜΑΓΕΙΡΟΣ - Αντιστράτηγος ε.α., Διοικητής του 336 Τάγματος Εθνοφυλακής. Λευκωσία 1974

«Μας προκαλεί θλίψη»

Θλιβόμαστε πραγματικά! Όχι ως στρατιώτες μόνον (έχει και πατέρα και παππού -ο αξιότιμος αντιπρόεδρος-στρατιωτικούς). Ο πρωθυπουργός της χώρας έπρεπε να καλέσει σε απολογία τον αξιότιμο κύριο αντιπρόεδρο για τη βαρύτατη ύβρη προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, και μάλιστα την ημέρα της ηρωικής εθνικής επετείου, που τιμούμε εξαιρετικά τους ηρωικούς νεκρούς του Έθνους.
Θλιβόμαστε και ως πολίτες αυτής της χώρας και προσθέτουμε στους ηρωικούς νεκρούς τα χιλιάδες -ακόμα άταφα- σώματα των ηρωικών νεκρών του Αλβανικού Μετώπου, του υψ. 731 κ.ά., των ηρωικών νεκρών του κυπριακού αγώνα '55-'59, των ηρωικών νεκρών στρατιωτών της ΕΛΔΥΚ 1974, των ηρωικών νεκρών αξιωματικών και στρατιωτών Κύπριων εθελοντών ενάντια στη βάρβαρη τουρκική εισβολή.
Όλους αυτούς που τους κάλυψε του θανάτου το έρεβος με την ελπίδα μιας εθνικής αυγής και όχι για να βρεθεί Έλληνας πολιτικός αξιωματούχος της κυβέρνησης να τους λοιδορεί (έστω και από παραδρομή της γλώσσας του αδιάφορο).
Θα παρακαλούσαμε τον κύριο αντιπρόεδρο να σκεφθεί ότι εκπροσωπεί, ως εκλεγμένος αξιωματούχος της δημοκρατικής πολιτείας μας, και όλες τις οικογένειες των ηρωικών νεκρών και να ζητήσει αμέσως συγγνώμη.
Δεν θα ακυρώσει το σφάλμα του, αλλά έστω θα είναι μια πράξη γενναιότητας να το αναλογισθεί...

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑΣ - Αντιναύαρχος ε.α., Επίτιμος Αρχηγός Στόλου 

«Δεν ξεχνούμε Ίμια - Οτσαλάν»

Το ύψιστο εθνικό συμφέρον είναι η διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και η ασφάλεια της χώρας και των πολιτών. Ποια χώρα δεν έχει Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, αφού αυτές οι δύο συνιστώσες συνδέονται άμεσα με την οικονομία, δεδομένου ότι ουδείς είναι έτοιμος να επενδύσει σε μια ανασφαλή χώρα; Αν, μάλιστα, οι πολιτικοί είχαν κατανοήσει τη δυνατότητα προσφοράς των Ε.Δ. στην οικονομία της χώρας, θα είχαν προωθήσει την πολεμική βιομηχανία ώστε αυτή να έχει ουσιαστική συμμετοχή στην ανάπτυξη, όπως έχουν κάνει αρκετές μικρές χώρες. Δεν είναι προνόμιο του κ. Πάγκαλου να αισθάνεται υπερήφανος για τους προγόνους του. Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που είναι υπερήφανοι για τους δικούς τους προγόνους που ήσαν Μακεδονομάχοι, μετείχαν σε έξι πολέμους και ετιμήθησαν με χρυσά αριστεία ανδρείας. Αλλά υπάρχουν και πολλοί στρατιωτικοί, σύγχρονοι του κ. Πάγκαλου, που αντιτάχθηκαν στην πρόσφατη δικτατορία, φυλακίσθηκαν και απετάχθησαν, χωρίς να διεκδικήσουν στη συνέχεια κυβερνητικούς θώκους. Οι «αδαείς» και «υστερόβουλοι», όπως τους χαρακτηρίζει ο κ. Πάγκαλος, θυμούνται την αντιμετώπιση της καταστάσεως τη μαύρη νύχτα των Ιμίων, όταν υπεστάλη η σημαία χωρίς «να φυσήξει αέρας για να την παρασύρει» ή ακόμη και πώς αντιμετωπίστηκε το θέμα Οτσαλάν. Η ιστορία θυμάται.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΑΚΑΡΑΣ - Αρχιπλοίαρχος ε.α., συγγραφέας 

«Χαμηλού επιπέδου»

Ο ασκών τα καθήκοντα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, στη χαμηλού επιπέδου επιστολή του προς τον Νίκο Παππά, χρησιμοποιεί την έκφραση «τις οποίες (δηλώσεις) εν χορώ διάφοροι άσχετοι, υστερόβουλοι και αδαείς έσπευσαν να σχολιάσουν». Είναι σαφές πως επιδίωξη του είναι η απαξίωση και καθύβριση όλων των στρατιωτικών, μη εξαιρουμένων και εκείνων που αντιστάθηκαν στη δικτατορία, αφού αρκετοί που σχολίασαν στα ΜΜΕ τις προσβλητικές για τις Ένοπλες Δυνάμεις δηλώσεις του ή συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού και βασανίσθηκαν από την ΕΣΑ ή καταδικάσθηκαν από τα στρατοδικεία και κλείστηκαν στις φυλακές της χούντας. Είναι εμφανές πως, εκτός της απαξίωσης των Ενόπλων Δυνάμεων, στόχος του είναι και ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης, αλλά και η λατρεία του στη δημοσιότητα.

(REAL NEWS - ΠΑΡΙΣ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΣ)  - staratalogia.blogspot.com
_________________________________________________________

EFENPRESS- ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Με τη λογική σας αυτή κ. Πάγκαλε, δεν πρόκειται κανείς να γίνει..."υπερήφανος" αφού με εσάς στη κυβέρνηση, δεν θα έχει τη δυνατότητα να πολεμήσει, απλά γιατί εσείς έχετε αποδείξει ότι η "στρατηγική"  σας είναι : "κάψτε τη σημαία" , "πέστε ότι την πήρε ο αέρας", "πετάξτε τον έξω (τον Οτσαλάν) κ.λ.π. ...ηρωϊκά!

- Πάντως κ. υπουργέ, ο κάθε ένας δεν αποκτά αξία από τα "αξιώματα" που του δίνουν οι φίλοι του, αλλά από εκείνα που κατακτά με τη προσήλωσή του εις το καθήκον και την Πατρίδα καθώς και την αποφασιστικότητά του να θυσιασθεί  γι αυτήν, εάν αυτό χρειασθεί, ευρισκόμενος συνεχώς σε ετοιμότητα 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς αργίες, αναλώνοντας τη μισή ζωή του σε  μεθοριακές μονάδες, σε ξερονήσια  και σε βουνοκορφές φυλάσσοντας Θερμοπύλες και αποδεχόμενος τον πενιχρό μισθό που του δίνει η Πατρίδα, την οποία δεν εκφράζουν αυτοί που -καθ ομολογίαν τους- τα έφαγαν, είτε μόνοι είτε μετά πολλών (δεν έχει σημασία αυτό) και αναπαύονται στις...δάφνες τους απολαμβάνοντας απίστευτες αποδοχές εις βάρος των κορόϊδων που μαζοχιστικά τους ψηφίζουν!

-Δεν δικαιούται κανείς, να ομιλεί και να σχολιάζει κατ αυτόν το τρόπο, αυτούς που τα στήθη τους τιμούν ανώτατα παράσημα- ελάχιστη αναγνώριση  της αξίας τους από την Πολιτεία- 
Εάν το κάνει, τότε είναι  αυτός άσχετος, αγενέστατος, αχάριστος και πάρα πολλά κοσμητικά επίθετα με το στερητικό "α" μπροστά.

-Εσείς θα πρέπει  με δήλωσή σας να δηλώσετε  ότι τα λεχθέντα παρερμηνεύθηκαν, διαφορετικά δεν μπορείτε να διατηρείτε τη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως (της όποιας κυβερνήσεως) και να εκφράζεστε ως οποιοσδήποτε  ιδιώτης!
-Τέλος την ευθύνη για τις πράξεις και τους λόγους σας, δεν την έχετε μόνον εσείς, αλλά συνυπεύθυνος είναι και ο πρωθυπουργός....

EFENPRESS