12.11.10

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γόνοι, απόγονοι και…ανεξάρτητοι


Το πρόγραμμά σας περιήγησης μπορεί να μην υποστηρίζει την προβολή αυτής της εικόνας. Του συνεργάτη μας, Θανάση Ι. Νικολαΐδη
thanikolaidi@gmail.com


ΜΕ  τα εύσημα της παράταξης, με τον…αέρα του (διάβαζε  θράσος) και με το «όνομα» ο κ. Βαρβιτσιώτης (τζούνιορ) στο «γυαλί». Η  συνέχεια του πατρός, της 7ης γενιάς των  Βαρβιτσιώτηδων κι έχει ο Θεός. Όσο υπάρχουν ψηφοφόροι που εκστασιάζονται με τα φανταχτερά. Όσο (κάποιοι) σύγχρονοι ραγιάδες νιώθουν την ανάγκη του αφέντη και Χατζηαβάτηδες προσκυνούν τον αφέντη.
ΔΕΝ είδαν την ταχυδακτυλουργία. Για μερίδα ψηφοφόρων (που  «σταυρώνει» πρώτο τον Ψινάκη) δεν μέτρησε η πολιτική του (και όχι μόνο) πλεονεξία να αναμετράται «δημοτικά», κρατώντας την έδρα του στη βουλή. Καλό το «επάγγελμα», κάτι ξέρει ο Μιλτιάδης και το συνεχίζει. Γιατί; Γιατί δεν έκανε ο ψηφοφόρος κάτι απλό....
Να καταψηφίσει με φανατισμό τους γόνους και απογόνους. Να στείλει σπίτι τους τα παιδιά και τα εγγόνια των πολιτικών που τα στήνουν μπροστά, με οπισθοφυλακή τη δικιά τους φάτσα και που ψηφίζονται γι αυτό (για το όνομα).
ΑΣ  πάμε στη Θεσσαλονίκη  του Βορρά, όπου τα κάστρα και το κάστρο της δεξιάς με χίλια πρόσωπα. Με τον συντηρητισμό συντηρημένο με «εργαλεία» που λειτουργούν κομματικά «δημοτική δαπάνη». Με λεφτά των δημοτών που καλούνται απ’ τον «ανεξάρτητο» κ. Γκιουλέκα να τον ψηφίσουν. Για συνέχεια του πάρτι και ολοκλήρωση του «έργου». Ο «ανεξάρτητος» πήρε χαρτί και καλαμάρι. Τι κάνουμε για τη λίστα; Ποιους άλλους «ανεξάρτητους» επιλέγουμε; Δεν διανύουμε δεκαετία του’ 60 για να ζητήσουμε τον «φάκελο» των υποψηφίων, με πάθος εμπλουτισμένο απ’ την Ασφάλεια και με πάθος μελετώμενο.
ΑΡΠΑΖΟΥΜΕ ονόματα απ’ τη λίστα των νεοδημοκρατών, αποκλείουμε τον «γίγαντα» της ΟΤΑ ονόματι Γ. Ζουρνάς (γιατί άραγε;) και εξορμούμε φορώντας την ταμπελίτσα του ανεξάρτητου. Σε κομματικούς απευθυνόμαστε, η TV100 προβάλλει, το FM100 τσιρίζει, ο Άνθιμος οπισθοφυλακή, ο «ανεξάρτητος» εμπροσθοφυλακή και η (νεο)εθνικοφροσύνη θα νικήσει. Κι αν ο κ. Μιχαλολιάκος αξίζει να υπερψηφιστεί και μόνο γιατί παραιτήθηκε από βουλευτής, ο κ. Γκιουλέκας πρέπει να καταψηφιστεί για τον αντίθετο λόγο.
ΚΑΙ, βέβαια, για τους κάθε λογής και  βαθμίδας «ανεξάρτητους» γόνους και απογόνους, μια είναι η λύση. Το μαύρισμα, για να εξαφανιστούν, ολίγον κατ’ ολίγον, απ ‘την πολιτική κονίστρα.