10.11.10

Στρατηγικός χατζηαβατισμός



Posted: 09 Nov 2010 01:44 PM PST
Σχεδόν απαρατήρητη πέρασε η επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα, παρά τις σημαντικές ειδήσεις που έβγαλε.. Κατά την διάρκεια της τριήμερης επίσκεψης εργασίας ο ΑΝΥΕΘΑ ενημέρωσε λεπτομερώς τον αρχηγό του Μικτού Επιτελείου των ΗΠΑ, ναύαρχο Μάικ Μιούλεν, για τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου στο Αιγαίο και κατόπιν παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου και δήλωσε -ούτε λίγο ούτε πολύ- ότι η υποταγή στην τουρκική επιθετικότητα αποτελεί ...μονόδρομο.

Πιο συγκεκριμένα, ερωτώμενος αν η Ελλάδα υποκύπτει στην τουρκική επιθετικότητα, ο κ.Μπεγλίτης δεν το αρνήθηκε καν, αλλά δήλωσε ότι "η άλλη επιλογή είναι η σύγκρουση".Δηλαδή ο κ. ΑΝΥΕΘΑ, που ο θεσμικός ρόλος και η πολιτική ευθύνη του συνίστανται ακριβώς στο να είναι η χώρα έτοιμη για σύγκρουση (και να εκπέμπει αυτή την εντύπωση προς τα έξω, ως αποτρεπτικό μήνυμα), με μια φράση του ακυρώνει την ελληνική ...αποτρεπτική αξιοπιστία, υπονοώντας ότι η σύγκρουση με την Τουρκία είναι αδιανόητη για την Ελλάδα.

Μοιραία έρχεται στο μυαλό ο μεγάλος Π.Κονδύλης, ο οποίος σε ανύποπτο χρόνο είχε μιλήσει για μικρομεσαίους πολιτικούς που φέρουν στους ισχνούς ώμους τους το βάρος εσχάτων ιστορικών ευθυνών...Στρατηγική ψυχραιμία, στρατηγική αφασία, στρατηγικός χατζηαβατισμός..

«εν κρυπτώ»

Τετάρτη, 10 Νοέμβριος 2010, 5:17