15.11.10

Αντιπρόεδρος ο Βενιζέλος



Οι ραγδαίες εξελίξεις που δρομολογούνται μετά το αρνητικό για το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών, έχουν οδηγήσει τον Γιώργο Παπανδρέου σε αναπροσαρμογή του στρατηγικού σχεδιασμού του για το μέλλον: Πρώτα ανασχηματισμός, δομικός και με στοιχεία υπέρβασης του «παραδοσιακού ΠΑΣΟΚ», και στη συνέχεια πρόωρες εκλογές, πιθανότατα τον Μάρτιο, και αφού πρώτα έχει εξασφαλιστεί ακόμη μια δόση από τον μηχανισμό στήριξης του μνημονίου.
Μπροστά στο νέο πολιτικό περιβάλλον που διαμορφώνεται, έχει ενδιαφέρον να αποτυπωθούν κάποιες καινούριες παράμετροι, οι οποίες θα διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, και κατά συνέπεια θα επηρεάσουν την πορεία της χώρας.
Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες του «statesmen.gr», ο ΓιώργοςΠαπανδρέου έχει ήδη συζητήσει με τους κορυφαίους του Κινήματος, ρόλους και αποστολές που θα αναλάβει ο καθένας μετά τις εκλογές, Και έχει καταλήξει σε συμφωνία με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, για τη θέση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, και αντίπαλος του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του Κινήματος, το 2007, έχει αποδείξει πολλές φορές ότι υπηρετεί την κομματική συνείδηση, που επιτάσσει τον παραμερισμό των προσωπικών εγωϊσμών κα φιλοδοξιών, στο βωμό της ενίσχυσης της ενότητας του ΠΑΣΟΚ.
Αυτή τη φορά πάντως, οι συνθήκες είναι διαφορετικές, καθώς στο πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου στρέφονται οι περισσότεροι, ενόψει της επόμενης ημέρας. Και βέβαια, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν το νέο οργανόγραμμα της Κυβέρνησης Παπανδρέου, θα περιλαμβάνει και άλλον αντιπρόεδρο, ή ο σημερινός κάτοχος της θέσης, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα… πάει σπίτι του.
e-parembasis.blogspot.com
statesmen