25.11.10

«ΕΟΚΑ Β’ και ΕΛΔΥΚ φταίνε για την εισβολή» είπε ο Χριστόφιας .. Τι μας ετοιμάζει ο Ραγιάς ;


231110-xristofias
Μόνο ο Ηλίας Πολατίδης αντέδρασε και αποχώρησε από την βουλή

Συρραφή απο φληναφήματα, από ιδεοληψίες και εμμονές της κακιάς ώρας, βούτυρο όλα στο ψωμί της προπαγάνδας των Τούρκων, χαρακτήρισαν την ομιλία του κομμουνιστή Προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια ενώπιον της ελληνικής βουλής, με αφορμή τα 50 χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και τι δεν είπε ο εθνομηδενιστής κομμουνιστής πολιτικός και άνθρωπος των Βρετανών, προσβάλλοντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας, αλλά και την ιερή μνήμη όλων όσων έπεσαν στην Κύπρο, στη διάρκεια του απελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ, την περίοδο 1955-59.

Εμμονή σε κάποιον «κυπριακό» πολιτισμό...
Πρώτον, προσπάθησε να επισημάνει την πολυπολιτισμικότητα του νησιού: «Από την εποχή των Αχαιών και του Τρωικού πολέμου, ο χαρακτήρας του κυπριακού πολιτισμού είναι κατά βάση ελληνικός και ο πληθυσμός του νησιού στη μεγάλη του πλειοψηφία επίσης ελληνικός. Όμως, από την αρχαιότητα ως σήμερα το άλλο, επίσης χαρακτηριστικό στοιχείο, είναι η συμβίωση στην πατρίδα μας διαφορετικών εθνοτήτων, η κάθε μια από τις οποίες είχε και έχει τη δική της σημαντική συμβολή στη διαμόρφωση αυτού που ορίζεται κυπριακός λαός και κυπριακή κουλτούρα. Ο μεγαλύτερός μας πλούτος βρίσκεται ακριβώς στην πολυπολιτισμικότητα της Κύπρου».

Ήθελε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα
Ο Κύπριος Πρόεδρος, στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την πολιτική αφελληνισμού της νήσου, που προδοτικά ακολουθεί, μίλησε με ξύλινη γλώσσα κατά των όσων θεωρεί αντιπάλους: «Θα έπρεπε να είχαμε διδαχτεί πολλά γιατί αν κάποιος μελετήσει ορισμένες νοοτροπίες, συμπεριφορές και αντιλήψεις εύκολα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι κατά καιρούς, δυστυχώς, επαναλαμβάνουμε τον κακό εαυτό μας. Αισθάνεται ο κάθε δημοκράτης αγανάκτηση και αποτροπιασμό σαν βλέπει μέσα από το διαδίκτυο τον αμετανόητο παππού να διδάσκει τον τρίχρονο εγγονό του το σύνθημα Ζήτω η Χούντα μπροστά στον καδρομένο και αναρτημένο στον τοίχο θυρεό της φασιστικής Χούντας. Να κρατά το μωρό πιστόλι και να διδάσκεται ότι μ' αυτό θα σκοτώσει τους Τούρκους και τους κομμουνιστές».

Απόπειρα σπίλωσης του ελευθερωτή της Κύπρου
Την ίδια ώρα, επέμεινε σε μια ιστορική προσέγγιση, κλασική της αντεθνικής λογικής του ΑΚΕΛ: «Έχοντας την απόλυτη στήριξη της Χούντας δραστηριοποιήθηκαν στην Κύπρο ακροδεξιές φασιστικές οργανώσεις με κυριότερη την ΕΟΚΑ Β΄ του Γρίβα. Στην ημερήσια διάταξη της εγκληματικής τους δραστηριότητας μπήκε η εθνοκαπηλία και η πατριδοκαπηλία. Η ενωσιολογία και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα. Ο εθνικισμός, ο σοβινισμός και ο αντικομμουνισμός. Και, βέβαια, δεν περιορίστηκαν στα λόγια. Δημιούργησαν μια αφόρητη κατάσταση την οποία τελικά επικαλέστηκαν για να κορυφώσουν την προδοσία με το πραξικόπημα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β'. Οι δημοκρατικές δυνάμεις συσπειρωμένες γύρω από τον Πρόεδρο Μακάριο έδιδαν για χρόνια τη μάχη, την οποία, όμως, τελικά απώλεσαν. Η Τουρκία, που καραδοκούσε, εκμεταλλεύτηκε τη χρυσή ευκαιρία που της πρόσφεραν η Χούντα και τα όργανά της στην Κύπρο και εισέβαλε στρατιωτικά στην πατρίδα μας, σκορπώντας το θάνατο και την καταστροφή... Ασήκωτες είναι οι ευθύνες της Τουρκίας και όσων συνωμότησαν κατά της Κύπρου για την τραγωδία του 1974. Η μεγάλη ευθύνη της Χούντας και των οργάνων της στην Κύπρο βρίσκεται στο γεγονός ότι, με την προδοσία τους έδωσαν την αφορμή και την ευκαιρία να υλοποιηθούν τα σε βάρος της Κύπρου σχέδια των ξένων... Χωρίς το πραξικόπημα σίγουρα η μοίρα της Κύπρου θα ήταν διαφορετική». Στο άκουσμα αυτών των λέξεων ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Ηλίας Πολατίδης αποχώρησε από την αίθουσα. Δυστυχώς ήταν ο μοναδικό...
Τα ίδια επιχειρήματα που αναμασούν η ελλαδική και η κυπριακή πολιτική «ελίτ» στη διάρκεια των χρόνων που μεσολάβησαν από την τουρκική εισβολή. Φυσικά, κουβέντα για το ότι «η Κύπρος κείται μακράν» και αφέθηκε στην τύχη της, από κάποιους που τότε είχαν ως προτεραιότητα για το πως θα ονομάσουν τα νέα τους κόμματα στην Ελλάδα, ελέω Μεταπολίτευσης και ενώ η Κύπρος καιγόταν... Και φυσικά, εσωστρεφής λογική. Λες και την εισβολή δεν την έκαναν οι Τούρκοι, με τους οποίους το ΑΚΕΛ μια ζωή διατηρούσε και ακόμα διατηρεί «συντροφικές σχέσεις», στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης και του ανθελληνικού κλίματος στους κόλπους του.

Αυτή είναι η αλήθεια
Κάποιος θα έπρεπε να επισημάνει στον Κύπριο Πρόεδρο ότι για την ελευθερία της Κύπρου αγωνίστηκαν οι της ΕΟΚΑ και ο Γρίβας. Και ότι αν η Κύπρος υφίσταται δεινά, είναι γιατί το όραμα της Ένωσης αντικαταστάθηκε με αυτό της ανεξαρτησίας, με τεράστια ευθύνη του ΑΚΕΛ (ακόμα επιμένει το κόμμα των εθνοπροδοτών, χαρακτηριστική η παραπάνω προσβλητική αποστροφή και μάλιστα μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο, για «ενωσιολογία») και αυτών που ο Χριστόφιας προσδιόρισε ως «δημοκρατικές δυνάμεις», υπό τον αρχομανή και ολετήρα της Κύπρου, Μακάριο. Τα παραμύθια του εθνομηδενιστή Δημήτρη Χριστόφια, δεν πείθουν πλέον κανέναν Έλληνα πατριώτη.
www.elkosmos.gr
Αναρτήθηκε από Βετεράνος


trikalagr