12.11.10

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία 
Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Αρχαιοκαπηλίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και μεθοδική αστυνομική έρευνα, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 53 ετών, για παράβαση του Νόμου «Για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς». 
Ειδικότερα, οι δύο αρχαιοκάπηλοι συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω, βραδινές ώρες της 10/11-10-2010, σε αγροτική περιοχή στο Βασιλούδι Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που πραγματοποιούσαν έρευνα για ανεύρεση αρχαίων νομισμάτων, χρησιμοποιώντας δύο (2) ανιχνευτές μετάλλων και δύο (2) σκαλιστήρια, τα οποία κατασχέθηκαν.  
Από την έρευνα που ακολούθησε, στην κατοχή και στην οικία του 46χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (528) ασημένια και χάλκινα νομίσματα,
  • χάλκινο δαχτυλίδι
  • (11) χάλκινα αντικείμενα,
  • μολύβδινο αντικείμενο




Καταδίωξη κλεμμένου οχήματος
Συλλήψεις ατόμων για αρπαγές τσαντών

Συνελήφθησαν βραδινές ώρες της 9-11-2010, στο κέντρο της πόλης, έπειτα από καταδίωξη από αστυνομικούς της ομάδας “Ζ”, δύο ημεδαποί ηλικίας 23 και 35 ετών, για «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών». 
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, νωρίτερα την ίδια ημέρα, αφού αφαίρεσαν πινακίδες κυκλοφορίας ΙΧΕ αυτοκινήτου και τις τοποθέτησαν σεκλεμμένο όχημα, το οποίο αφαίρεσαν την 6-11-2010 από την περιοχή της Ευκαρπίας, κινούμενοι στο κέντρο της πόλης, αφαίρεσαν από  δύο ημεδαπές ισάριθμες τσάντες, που περιείχαν δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα προσωπικά τους έγγραφα.  
Ύστερα από  εκτεταμένες αναζητήσεις, οι δράστες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ομάδας “Ζ” και προκειμένου να διαφύγουν τη σύλληψη, ανέπτυξαν ταχύτητα και πραγματοποίησαν επικίνδυνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα να προσκρούσουν διαδοχικά σε προπορευόμενο ΔΧΕ αυτοκίνητο (ΤΑΧΙ) και ακολούθως σε υπηρεσιακή δίκυκλη μοτοσικλέτα, μέχρι να ακινητοποιηθούν και να συλληφθούν.  


 
Σύλληψη ατόμου μετά από καταδίωξη  για κλοπή

Συνελήφθη απογευματινές ώρες της 9-11-2010, μετά από καταδίωξη, στα Υψώματα Διαβατών Θεσσαλονίκης, 37χρονος ημεδαπός, για κλοπή οχήματος. 
Συγκεκριμένα, στην περιοχή της Μενεμένης, ο προαναφερόμενος με τρία ακόμη άτομα, τα οποία αναζητούνται, αγνοώντας ηχητικά σήματα αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, επιχείρησαν να διαφύγουν αναπτύσσοντας ταχύτητα, με αποτέλεσμα να καταδιωχθούν. Το όχημα, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν κλεμμένο ΙΧΕ αυτοκίνητο. ακινητοποιήθηκε στην περιοχή των Διαβατών. 
 

Εξιχνίαση διαρρήξεων καταστημάτων



Από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της  Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος17χρονου ημεδαπού, για διαρρήξεις καταστημάτων. 
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά τα τελευταία δύο έτη, ο 17χρονος δρώντας κυρίως στη Δυτική Θεσσαλονίκη, διέρρηξε τρία(3) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, σε τρία (3) πρακτορεία του ΟΠΑΠ, σ’ ένα (1) σούπερ μάρκετ, ένα κυλικείο καθώς και σε ένα (1) εμπορικό κατάστημα, απ’ όπου αφαίρεσε διάφορα χρηματικά ποσά και αντικείμενα. Επίσης, από την προανάκριση προέκυψε ότι, κατά τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, ο προαναφερόμενος, ενεργώντας από κοινού με ομάδα ατόμων, προκάλεσαν φθορές σε καφετέρια στην περιοχή της Ηλιούπολης και αφαίρεσαν δύο κινητά τηλέφωνα από θαμώνες.  



- Συνελήφθησαν  επ΄αυτοφώρω, πρωινές ώρες χθες (10-11-2010), στη Ν. Μαγνησία, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, δύο άτομα ηλικίας 31 και 22 ετών, να αφαιρούν λαμαρίνες από εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο. 




.- Περιπολούντες  αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν απογευματινές ώρες  της 9-11-2010, έξι αλλοδαπούς, διαφόρων ηλικιών μεταξύ 21 και 31 ετών, διότι αφαιρούσαν από κτίσμα επί της επαρχιακής οδού Χαριλάου – Θέρμης, διάφορα κομμάτια αλουμινίου, διαφόρων διαστάσεων, συνολικού βάρους 300 κιλών. 






- Συνελήφθη το απόγευμα της 9-11-2010, στην περιοχή κέντρου πόλης, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., 25χρονος ημεδαπός, διότι προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να διαρρήξει την πόρτα κύριας εισόδου αναψυκτηρίου.

 


- Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω 20χρονο αλλοδαπό, να αποκρύπτει ένα αεροβόλο όπλο κι ένα μαχαίρι, σε προαύλιο χώρο Ιερού Ναού. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, ο 20χρονος εμπλέκεται σε ληστεία που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες της 22-10-2010 σε σούπερ-μάρκετ της Άνω Πόλης. 



 

Συνελήφθησαν  βραδινές ώρες της 9-11-2010, στην περιοχή του Ευόσμου, δύο αλλοδαποί ηλικίας 29 και 26 ετών, για παράβαση του νόμου “Περί Ναρκωτικών” και κλοπή τροχοφόρου οχήματος. 
Συγκεκριμένα, οι προαναφερόμενοι, επιβαίνοντες σε πολυτελές ΙΧΕ αυτοκίνητο, πριν από επικείμενο έλεγχο αστυνομικών, απέρριψαν στο έδαφος μικροποσότητα χασίς. Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι, για το προαναφερόμενο όχημα, είχε δηλωθεί κλοπή από Ευρωπαϊκή Αρχή. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο διαβατήρια ξένης Αρχής, για τα οποία διενεργείται έρευνα. 





Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες (10-11-2010), από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, 50χρονος ημεδαπός, διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε κατάστημα που διατηρούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) κιλό και 629,4 γραμμάρια χασίς, μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, πλήθος από πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούσε για τη συσκευασία των ναρκωτικών ουσιών και 14 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.