2.11.10

Η Δραστηριότητα των ξενοκίνητων τρομοκρατών


Image
Σε συνέχεια της χθεσινής ενημέρωσης που αφορά στην έκρηξη ενός αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε ταχυμεταφορική εταιρεία, τον εντοπισμό και τη σύλληψη από αστυνομικούς δύο (2) ατόμων για κατοχή δύο (2) αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, δύο (2) πιστολίων και ενός (1) αλεξίσφαιρου, καθώς και τον εντοπισμό ενός τέταρτου παρόμοιου μηχανισμού σε ταχυμεταφορική εταιρεία ανακοινώθηκαν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ τα ακόλουθα:....
Σήμερα (02.11.10) το πρωί, στην Πρεσβεία της Βουλγαρίας, που βρίσκεται στην οδό Στρατηγού Καλάρη στο Ψυχικό, εντοπίσθηκε ύποπτο δέμα και μεταφέρθηκε εκτός του κτιρίου. Ενημερώθηκε η Αστυνομία και αμέσως αποκλείσθηκε ο χώρος. Το ύποπτο αντικείμενο, όπως διαπιστώθηκε, περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.
Στη συνέχεια, στην Πρεσβεία της Ελβετίας, που βρίσκεται στη οδό Ιασίου 2, εντοπίσθηκε παγιδευμένος αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που ήταν τοποθετημένος σε χάρτινο φάκελο, μπλε χρώματος. Μεταφέρθηκε στον ακάλυπτο χώρο και εξερράγη χωρίς να προκληθούν σωματικές βλάβες ή ζημιές.
Λίγο αργότερα, ταχυμεταφορέας που μετέφερε δέμα στην Πρεσβεία της Χιλής σταμάτησε μπροστά στο αστυνομικό φυλάκιο του Μεγάρου Μαξίμου και απευθυνόμενος στο αστυνομικό προσωπικό ασφάλειας ανέφερε για την ύπαρξη πιθανού παγιδευμένου δέματος που προοριζόταν για την Πρεσβεία. Από τους Αστυνομικούς, αφού ελέγχθηκε και διαπιστώθηκε εκρηκτική ύλη, υπεδείχθη, για λόγους ασφαλείας, η μεταφορά του σε ασφαλή ανοιχτό αύλιο χώρο της Βουλής, μακριά από πολίτες. Στη συνέχεια, αφού αποκλείσθηκε ο χώρος, το δέμα εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη.....

Επιπλέον, στην οδό Ριζάρη, στην Αθήνα, στον εξωτερικό χώρο ταχυδρομικής εταιρείας, εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη παγιδευμένο δέμα που όπως διαπιστώθηκε περιείχε αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό. Το αντικείμενο επεστράφη στην εταιρεία, ως ύποπτο, από την Πρεσβεία της Γερμανίας, που φερόταν ως παραλήπτης.
Το μεσημέρι, σημειώθηκε έκρηξη από παγιδευμένο δέμα, στην Πρεσβεία της Ρωσίας, που βρίσκεται στη οδό Νικηφόρου Λύτρα στο Ψυχικό, χωρίς ωστόσο να προκληθεί τραυματισμός προσώπου. Το παγιδευμένο δέμα είχε προηγουμένως εντοπιστεί.

Επισημαίνεται ότι, από την Ελληνική Αστυνομία, ήδη, από χθες το πρωί, όλες οι Πρεσβείες των Χωρών που βρίσκονται στην Ελλάδα έχουν ενημερωθεί σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που προτείνονται να ληφθούν σε ότι αφορά το χειρισμό ύποπτης αλληλογραφίας.

Από χθες το πρωί, το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε συνεχή επιχειρησιακή ετοιμότητα και επαγρύπνηση, καθώς οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.