9.6.10

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ "ZOUGLA.GR"


Δεν βάζουν μυαλό

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010, 15:24
Κία Παπαδοπούλου



Την ώρα που οι γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας μας κάνουν επίσχεση εργασίας, την ώρα που το χρέος των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές έχει ανέλθει στα 3 δισεκατομμύρια ευρώ… η Επιτροπή Προμηθειών Υγείας πρόκειται να αγοράσει στεντ σε διπλάσια τιμή από αυτή που ήδη έχει αγοράσει το ΙΚΑ.

Δείτε προσεκτικά τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια: ...
α) απλές ενδοστεφανιαίες προθέσεις (BMS), β) ενδοστεφανιαίες προθέσεις εκλύοντες φάρμακο (DES) και γ) μπαλόνια αγγειοπλαστικής στεφανιαίων αρτηριών στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΠΥ.

 

Αυτές είναι οι ανώτερες τιμές, με τις οποίες θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός. Δείτε αναλυτικά.



Για την αγορά απλής ενδοστεφανιαίας πρόθεσης (BMS) με μεταλλική σύνθεση από κράμα Χρωμίου δίνουν ανώτερη τιμή 13.573.636,73 ευρώ για 12.600 τεμάχια. Δηλαδή, δίνουν ανώτερη τιμή 1077,27 ευρώ, όταν το ΙΚΑ έχει αγοράσει τα ίδια απλά μεταλλικά στεντ με 500 ευρώ το τεμάχιο, όπως μπορείτε να δείτε στο επίσημο έγγραφο προμηθειών του ΙΚΑ.

Ενώ για την αγορά 24.000 τεμαχίων ορίζουν ως ανώτερη τιμή 21.609.680,97 ευρώ, δηλαδή 968 για ένα μπαλόνι αγγειοπλαστικής, την ίδια ώρα που το ΙΚΑ το έχει αγοράσει έναντι 400 ευρώ.

Αυτό που πολύ απλά θα μπορούσε να κάνει κάθε νοήμων νους είναι να πάρει τις ήδη έτοιμες ανώτερες τιμές του ΙΚΑ και όχι να δημιουργήσει νέες και μάλιστα διπλάσιες.

Πώς είναι δυνατόν να σκοπεύουν να αγοράσουν τα ίδια υλικά σε διπλάσια τιμή από αυτή που τα έχει ήδη αγοράσει το ΙΚΑ; Μοιάζει απίστευτο κι όμως συμβαίνει στο ελληνικό Δημόσιο και μάλιστα σε περίοδο οικονομική κρίσης.

Η γενική διευθύντρια προμηθειών ΙΚΑ, Ειρήνη Αντωνοπούλου, με την οποία επικοινώνησε η zougla.gr μας επισήμανε πως οι τιμές αυτές ισχύουν από τον Ιανουάριο του 2010, μετά από διαγωνισμό του ΙΚΑ. Τότε, έψαξαν και εντόπισαν τις καλύτερες τιμές, καθιερώνοντας αυτές ως ανώτερες.

Σήμερα, 6 μήνες μετά, έρχεται το ΕΠΥ και καθιερώνει νέες ανώτερες τιμές 400 και 500 ευρώ, υψηλότερες από τις ήδη υπάρχουσες.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο έγγραφο του επίσημου διαγωνισμού επισημαίνεται πως οι προμηθευτές δεν μπορούν να ρίξουν την τιμή περισσότερο από 30%.
zougla.gr