17.6.10

ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ στη Τουρκία από USA !

Οι ΗΠΑ έκρουσαν τον «κώδωνα του κινδύνου» στην Τουρκία


Αμερικανοί βουλευτές προειδοποίησαν την Τουρκία ότι θα υποστούν πλήγμα οι σχέσεις της με την Ουάσινγκτον, εάν εξακολουθήσει να βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με το Ισραήλ και παραμείνει στην παρούσα οδό, που τη φέρνει πιο κοντά στο Ιράν.

«Θα υπάρξει κόστος εάν η Τουρκία συσφίξει τις σχέσεις της με το Ιράν και γίνει περισσότερο ανταγωνιστική απέναντι στο κράτος του Ισραήλ», προειδοποίησε ο βουλευτής, Μάικ Πένς, ο οποίος θεωρείται τρίτος στην ιεραρχία του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, στη Βουλή των Αντιπροσώπων. .


Σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσινγκτον, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί καταδίκασαν την Τουρκία για την υποστήριξη που πρόσφερε στο στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Οι Αμερικανοί βουλευτές επέκριναν, επίσης, την Άγκυρα για την αντίθεσή της στην πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων στην Τεχεράνη.

Ο Δημοκρατικός βουλευτής, Έλιον Ένγκελ, χαρακτήρισε «αισχρές» τις ενέργειες της Τουρκίας, προσθέτοντας ότι παρόλο που η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει σταματήσει να κοιτάζει προς τη Δύση.

Ως προς το κόστος που θα έχει για την Τουρκία η στάση της, ο βουλευτής Πένς προειδοποίησε ότι είναι έτοιμος να επανεξετάσει την διστακτικότητα που είχε στο παρελθόν να υποστηρίξει μία απόφαση του Κογκρέσου, με την οποία θα χαρακτηριζόταν «γενοκτονία», η σφαγή των Αρμενίων από τους Οθωμανούς.
zougla.gr