10.6.10

Σκληρή κόντρα με επίκεντρο την έκθεση DEFENSYS - Ε.Βενιζέλος "Άσφαιρο δημοσίευμα"

10-06-2010 13:53:29
ImageΑπάντηση σε οξείς τόνους αναφορικά με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας zougla.gr περί «οικογενειακής υπόθεσης» σε ότι αφορά την νέα έκθεση αμυντικού υλικού DEFENSYS που πρόκειται να διοργανωθεί στην Θεσσαλονίκη εξέδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «Η προετοιμασία της νέας έκθεσης «Defensys» στη Θεσσαλονίκη, εκλογική περιφέρεια του κ. Βενιζέλου, έγινε με γοργούς ρυθμούς. Όπως λέγεται, ήταν το στενό περιβάλλον του υπουργού που επικοινώνησε με πολλές Πρεσβείες, αλλά και το ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο για το ζήτημα της μεταφοράς της έκθεσης στη Θεσσαλονίκη....

Στις 27 Μαΐου 2010, έγινε η επίσημη παρουσίαση της «Defensys 2010», φυσικά παρόντος του υπουργού Ε. Βενιζέλου. Στις 18 Μαρτίου 2010, ο επιχειρηματίας Δ. Μπακατσέλος, πρώτος ξάδελφος της συζύγου του κ. Βενιζέλου, Βασιλικής Μπακατσέλου, ανακοινώνει τη λειτουργία της έκθεσης «Defensys» στη Θεσσαλονίκη, ως κύριος μέτοχος του οργανωτικού φορέα, δηλαδή της ΔΕΘ".

H απάντηση του υπουργού Ε.Βενιζέλου στον σαφή υπαινιγμό ότι ήταν "δώρο" στον συγγενή του η έκθεση, είναι η εξής:

«Χυδαίο και ταυτόχρονα ανυπόστατο και «άσφαιρο» πρωτοσέλιδο δημοσίευμα ανάρτησε η Zougla.gr, αναφερόμενη στο πρόσωπο μου και την Defensys που, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, θα διοργανώνει εφεξής η ΔΕΘ.

Έχει ανακοινωθεί επισήμως και στον Τύπο και σε όλους τους διαπιστευμένους στην Ελλάδα πρέσβεις, ότι το ΥΠΕΘΑ αποφάσισε να διακόψει τη μακροχρόνια αδιαφανή πρακτική της παροχής της αιγίδας του -και μαζί σημαντικής υλικής υποστήριξης- σε ιδιωτικές εκθεσιακές δραστηριότητες, όπως η Defendory, που ελέγχονται φορολογικά.

Για το λόγο αυτό το ΥΠΕΘΑ παρέχει την αιγίδα του και στηρίζει ένα μόνο φορέα, τον επίσημο κρατικό εκθεσιακό φορέα, τη ΔΕΘ, που θα διοργανώνει την Defensys.

Ο κ. Δημήτρης Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Θεσσαλονίκης και αδελφός της συζύγου μου, ήταν μέχρι πριν λίγες εβδομάδες, ως εκ της ιδιότητός του, πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΘ ΑΕ, θέση στην οποία τον έχει διαδεχθεί ο δικηγόρος κ. Γιάννης Κωνσταντίνου.

Το ΥΠΕΘΑ στηρίζει και συνεργάζεται με την ΔΕΘ και με κανέναν ιδιώτη επιχειρηματία. Για όσους παρακολουθούν το διαδίκτυο, η στιγμή κατά την οποία εμφανίστηκε αυτή η άτεχνη και εξόφθαλμα ανυπόστατη συκοφαντία είναι προφανές ότι συνδέεται με τη νευρικότητα που προκαλούν συγκρούσεις «εσωτερικού» χαρακτήρα.

Ας μην μπλέκουν όμως το ΥΠΕΘΑ στις υποθέσεις τους. Η δική μου στάση υπαγορεύεται από θεσμικά κριτήρια».

Η θέση του defencenet.gr (ας πούμε ως «καθ’ύλην αρμόδιου επί του θέματος») είναι ότι αυτό που έχει σημασία αυτή την στιγμή δεν είναι τόσο ο φορέας όσο το αποτέλεσμα της έκθεσης. Η Ελλάδα έχει ανάγκη αυτές τις εκθέσεις για πολλούς και διάφορους λόγους. Μην κοιτάζουμε το δένδρο και χάνουμε το δάσος.

Μετά το τέλος της Defendory έπρεπε τάχιστα να υπάρξει κάποιο σχήμα για να την διαδεχθεί. Η ανάληψη της διοργάνωσης από την ΔΕΘ είναι ένα πείραμα και οι πάντες κρίνονται εκ του αποτελέσματος.

Αυτή είναι η ουσία και όχι οι συγγενικές σχέσεις υπουργού και πρώην υπαλλήλων της ΔΕΘ, ειδικά όταν μιλάμε για έναν κρατικό φορέα. Σε τελική ανάλυση η Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να λειτουργεί εσαεί ως ο παρίας της Αθήνας. Αλλά - και αυτό αφορά την πολιτική ηγεσία του υπουργείου - άλλο η πολιτική βούληση και άλλο η βούληση της αγοράς από την οποία θα εξαρτηθεί και η επιτυχία της έκθεσης…

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος και ο Μ.Τριανταφυλλόπουλος, ιδιοκτήτης του zougla.gr, έχουν ανοικτή δικαστική διαμάχη μετά από αγωγή που έχει καταθέσει ο πρώτος κατά του δευτέρου.

Πάντως χθες κάποια δημοσιεύματα σε blogs (βασικά στο blog "troktiko") κατά του Μ.Τριανταφυλλόπουλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλου και του Α/ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη για "ευνοϊκή μεταχείριση" του γιου του Μ.Τριανταφυλλόπουλου που υπηρετεί στον Στρατό Ξηράς, πιθανόν να προκάλεσαν "εξ αντανακλάσεως" και το παραπάνω δημοσίευμα για την DEFENSYS.

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr