2.6.10

Επίσκεψη Αντώνη Σαμαρά στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας




Eνημέρωση για την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων και την αμυντική πολιτική της χώρας είχε  ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο, τον αναπληρωτή υπουργό Π. Μπεγλίτη, τους Αρχηγούς των Κλάδων και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Ο κ. Σαμαράς στην πρώτη του επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας από της αναλήψεως των καθηκόντων του στην ηγεσία της Ν.Δ., συνοδευόταν από το γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας και πρώην υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Κ. Τασούλα και από τον νυν τομεάρχη Άμυνας του κόμματος Θ. Λεονταρίδη. Η συνάντηση ...διάρκειας δυομιση ωρών επικεντρώθηκε κυρίως σε θέματα που αφορούν το προσωπικό, την αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, τα εξοπλιστικά προγράμματα, όσο και για τα μείζονα εθνικά θέματα, όπως η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, η αναδιοργάνωση του ΝΑΤΟ στο σκέλος που αφορά την Ελλάδα με τα αεροπορικά στρατηγεία/υποστρατηγεία της Νότιας Πτέρυγας της Ατλαντικής Συμμαχίας και την εθνική συμμετοχή σε ειρηνευτικές αποστολές.

"Ενημερωθήκαμε, πράγματι, σε βάθος - και τον ευχαριστούμε - από τον κ. Υπουργό για τα ζητήματα που αφορούν στις Ένοπλες Δυνάμεις. Κρίσιμα ζητήματα, σε κρίσιμες ώρες. Ενημερώσαμε, επίσης, τον κ. Υπουργό ότι είναι στερεά η άποψή μας ότι θα πρέπει, πάση θυσία, η οικονομική σημερινή δυσπραγία, αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει ο Τόπος, να μην επηρεάσει το πολύτιμο αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και το ηθικό και το φρόνημα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που απαιτούν σύνεση, προσοχή και αξιοκρατική φροντίδα. Θέλω, μαζί με τους συνεργάτες μου, να ευχαριστήσω τον κ. Υπουργό. Θεωρώ, και εγώ, ότι σ’ αυτές τις ώρες, τις δύσκολες, πρέπει να δείχνουμε ότι, σε τέτοια ζητήματα, όπως είναι το θέμα της Εθνικής Άμυνας, μπορούμε και μαζί παρακολουθούμε τα όσα συμβαίνουν. Και έχουμε επαφή τέτοια, ούτως ώστε να υπάρχει μια συνδιαμόρφωση, εκεί που πρέπει, απόψεων για ζητήματα τα οποία είναι πολύ σοβαρά για να τα ρίξουμε στην αρένα της κομματικής διαπάλης", δήλωσε σχετικά ο Αντώνης Σαμαράς.
enkripto