23.6.10

Ακυβέρνητο τούρκικο ιστιοφόρο στο ακρωτήριο Ταίναρο

Ακυβέρνητο τούρκικο ιστιοφόρο στο ακρωτήριο Ταίναρο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010, 21:09
SOS εξέπεμψε σήμερα στις 08.30 το πρωί, το ιστιοφόρο «HABEK» με τούρκικη σημαία, το οποίο έπλεε περίπου 3 ν.μ. νοτιοανατολικά του ακρωτηρίου Ταίναρο. Οι τρεις επιβάτες ενημέρωσαν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης πως το ιστιοφόρο ήταν ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης....

Άμεσα στο σημείο έσπευσαν το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, «ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ» καθώς και το «COSTA ALLEGRE», ενώ ταυτόχρονα ενεργοποιήθηκαν όλα τα παραπλέοντα πλοία, για παροχή συνδρομής....


Στις 09.40, το «COSTA ALLEGRE» εντόπισε το «HABEK» και έριξε σωστική λέμβο, στην οποία επιβιβάστηκαν οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι δεν είχαν ατομικά και ταξιδιωτικά έγγραφα. Οι επιβάτες του ιστιοφόρου ισχυρίστηκαν πως τα είχαν χάσει κατά την εγκατάλειψη του σκάφους.

Στις 10.05, το «ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ» παρέλαβε τους άνδρες από τη σωστική λέμβο και ρυμούλκησε με ασφάλεια το ιστιοφόρο, αρχικά στον όρμο Πόρτο Κάγιο και στην συνέχεια στο λιμάνι του Γυθείου.

Η Λιμενική Αρχή Γυθείου, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, απαγόρευσε τον απόπλου του, μέχρι να αποκατασταθεί η βλάβη και να προσκομιστεί πιστοποιητικό διατήρησης αξιοπλοΐας από τον Νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 
zoygla .gr